Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SULFINA are un efect profund relaxant şi induce SOMNUL – cum trebuie folosită

Sulfina (Melilotus officinalis), numită şi sulcină, surcină, iarbă de piatră sau molotru galben, este una dintre cele mai cunoscute plante în medicina populară românească.

Sulfina este un calmant psihic şi cardiac deosebit, are efecte somnifere, diminuează sensibilitatea la durere şi echilibrează activitatea psihică.

De aceea, ea poate fi folosită cu succes pentru combaterea stresului, insomniilor sau anxietăţii. Printre cele mai simple şi comode modalităţi de folosire a plantei, merită amintite:

Baia cu sulfină – induce somnul

Baia cu sulfină are efect profund relaxant, antispastic, inducând somnul.

Cum se procedează

În 2 litri de apă se pun 10 linguri pline cu sulfină mărunţită (părţile aeriene înflorite, cu tot cu frunze, dar şi tulpina) şi se lasă la temperatura camerei timp de 8-10 ore (de dimineaţa până după amiaza).

Preparatul se strecoară, lichidul (maceratul) rezultat se păstrează, iar planta rămasă se pune în alţi 2 litri de apă clocotită şi se lasă să stea acoperită până la răcire, după care se filtrează.

În final, cele două preparate se combină (maceratul şi infuzia răcită) şi se pun în apa de baie a cărei temperatură va fi de 38-39 de grade Celsius. Baia, care se face înainte de culcare, durează 20-30 de minute şi se poate face zilnic sau la 2-3 zile.

Sulfina relaxeaza si induce somnul

Pe lângă băile generale cu sulfină, care au un efect profund relaxant, persoanele care suferă de tulburări de somn, produse pe fondul unor dezechilibre emoţionale de tip anxios, pot lua şi pulbere de sulfină, înainte de culcare:

Pulbere de sulfină – combate insomnia

Studiile au arătat că sulfina favorizează intrarea în starea de somn, rărind trezirile nocturne şi îmbunătăţind calitatea somnului.

Împotriva insomniei, se iau 1-2 linguriţe de pulbere din sulfină (se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă), pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de culcare, în cure cu o durată de până la 3 luni.

Pentru tratarea stărilor de anxietate, se pot lua până la 6 linguriţe rase pe zi, însă pe o perioadă care să nu depăşească 7 zile.

Precauţii

Băile cu sulfină sunt contraindicate persoanelor cu boli cardiovasculare. Pulberea de sulfină nu se păstrează mai mult de 10 zile, deoarece i se alterează proprietăţile.  La început, se administrează doze foarte reduse din această plantă, pentru depistarea posibilelor alergii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *