Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Rețetă delicioasa de cremeș – Un desert perfect

Un deliciu gastronomic pe care toate gospodinele o să-l prepare după ce vor prepara prima dată o astfel de prăjitură cu un gust magic. Ușor de preparat, cu ingrediente sănătoase și deloc scumpe.

Ingrediente:

1,5 l lapte

8 oua

300 g zahar

4 plicuri zahar vaniliat

110 g faina alba

100 g amidon alimentar

Alte ingrediente: 1 pachet foi pentru cremes, 400 ml frisca (eu am pus 600)

Cum se prepară?

Preparam galbenusurile de albusuri. Intr-o oala mai mare (eu am ales una mai mica si nu mi-a incaput crema a trebuit sa o mut in alta mai incapatoare) punem la foc mic 1 litru de lapte.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vaniliat intr-un bol pana se omogenizeaza (4-5 minute) apoi adaugam treptat faina, amidonul si restul de lapte rece, adica 500 ml.

Amestecam bine si apoi rasturnam compozitia peste laptele din oala care deja trebuie sa fie cald. Acum ochii si oala, nu ne dezlipim de ea si cu telul amestecam pana se ingroasa. Trebuie sa amestecam pana crema este mai groasa ca si o budinca. Fara frica ca nu se taie.

Cand s-a ingrosat (o sa observati ca de la un moment dat oricat amestecati nu se mai ingroasa) oprim focul si o lasam deoparte.

Batem albusurile spuma tare fara zahar si le adaugam in crema calda amestecand usor cu o spatula ca sa incercam sa pastram volumul. Eu nu am mai razbit cu spatula de lemn si am amestecat si cu telul.

Punem o foaie pe platou, o incadram cu o forma metalica (nu-i neaparat necesar, daca lasati crema sa se raceasca putin o sa vedeti ca este suficient de tare si sta singura).

Turnam crema si lasam sa se raceasca si apoi punem tava la rece 2-3 ore (eu am lasat afara ca erau cateva grade). Apoi punem frisca deasupra (eu am avut 600ml pentru ca asa ne place „sa se simta”) si peste frisca cealalta foaie pe care am preferat sa o zdrobesc. Deasupra zahar pudra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *