Alimentație, Rețete de slăbit

APA ACIDULATĂ crește pofta de mâncare și favorizează luarea în GREUTATE (Studiu)

Majoritatea dintre noi asociem apa minerală cu apa minerală carbogazoasă, acidulată. În realitate, între apa plată și apa minerală  nu există nicio diferență. Diferență este, însă, între apa carbogazoasă și cea fără dioxid de carbon. Găsim apă mineralizată care poate să fie minerală sau cu adaos de dioxid de carbon, sau apă plată, care este

Detalii...

Alimentație

ULEIUL din SEMINȚE de CHIA și beneficiile sale pentru sănătate

Uleiul din semințe de chia presat la rece se remarcă prin conținutul bogat de acizi grași Omega 3 (până la 65%), care contribuie la îmbunătăţirea sistemului imunitar, sistemului nervos şi cardiovascular. Se remarcă, de asemenea, prin conținutul bogat în antioxidanți care stopează procesul de oxidare al celulelor din organism şi neutralizează radicalii liberi, luptând astfel

Detalii...

Alimentație

Alimente CANCERIGENE care sunt consumate frecvent

Potrivit Institutului American pentru studiul cancerului (American Institute of Cancer Research), anumite alimente trebuie evitate sau consumate cât mai puțin posibil, pentru a reduce riscul de a suferi de diverse forme de cancer. Unele alimente pe care le consumăm zilnic pot crește riscul de cancer, din cauza produselor chimice pe care le conțin. Printre alimentele

Detalii...

Alimentație

MIEREA de SALCÂM și multiplele sale beneficii pentru sănătate

Mierea de salcâm este o miere monofloră, obținută exclusiv doar din nectarul florilor de salcâm. Este incoloră sau ușor galbenă și are o aromă specifică florilor de salcâm. Are o culoare alb-gălbuie, este parfumată și limpede. Are multă finețe și discreție, ceea ce o face să fie mult apreciată de către copii. Mierea de salcâm

Detalii...

Alimentație

AQUAFABA, un nou fenomen în materie de alimentaţie sănătoasă

Aquafaba este termenul inventat de americanul Goose Wohlt, care a combinat cuvântul latin aqua (apă) și faba (fasole, în limba spaniolă). Mai exact, aquafaba este apa în care a fiert năutul, însă există și încercări de rețete în care a fiert fasolea, lintea și alte leguminoase. Cu toate acestea, varianta cu năut rămâne cea mai

Detalii...

Alimentație

‘’ZAHĂRUL VERDE’’: dulcele natural cu zero calorii, care nu modifică gustul alimentelor și aduce beneficii însemnate

‘’Zahărul verde’’ este un aliment sănătos, natural, cu mari capacități antioxidante și antiinflamatorii. Se găsește în magazinele și farmaciile naturiste. Zahărul verde este un îndulcitor 100% natural, care se extrage din Stevia Rebaudiana, o plantă originară din Paraguay, numită de localnici ‘’caai-ehe’’ (iarbă dulce). Nu schimbă gustul alimentelor Spre deosebire de alți îndulcitori de pe

Detalii...

Alimentație

Ce ascunde POFTA de DULCE sau SĂRAT

Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tufts a fost demonstrat faptul că aproape tuturor oamenilor le este poftă de câte ceva. Potrivit Dr. Susan Yanovski, manager la Departamentul de Cercetarea Obezității din cadrul Institutului Național de Diabet din SUA, poftele au legătură cu o suită de factori. Atunci când vine vorba despre pofte,

Detalii...

Alimentație

Beneficiile consumului de VARZĂ CREAȚĂ

Varza creață (Brassica oleracea acephala) face parte din familia Cruciferae, în care sunt incluse, de asemenea, și varza albă, varza roșie, varza de Bruxelles și broccoli. Deși mai puțin cunoscută, varza creață se cultivă pe întreg cuprinsul țării, direct în câmp sau grădină. Varza creață a evoluat din varza sălbatică, originară din sud-vestul Europei și

Detalii...

Alimentație

Alimente de consumat pentru sănătatea DANTURII şi a GINGIEI

Bacteriile din cavitatea bucală se află dintotdeauna şi în permanenţă acolo. Ele pot fi ținute sub control printr-o curăţare atentă a dinţilor. Însă atunci când dantura nu este îngrijită destul de conştiincios, zaharurile şi amidonul din alimente, (mediul preferat al bacteriilor) formează pe suprafaţa dinţilor placa bacteriană. În decurs de două zile, placa bacteriană se

Detalii...

Alimentație

O singură picătură de ULEI de BUSUIOC adăugată în apa de băut ne protejează de INFECȚIILE cu BACTERII luate din ALIMENTE

Busuiocul (Ocimum basilicum) conține ulei volatil, bogat în camfor şi eugenol, și fitoncide. Este un remediu natural cunoscut mai ales în cazul afecțiunilor sistemului nervos și cele ale sistemului digestiv. Uleiul volatil de busuioc Se mai numește și ulei eteric, ulei aromatic sau ulei esențial. Se obține doar prin procedee industriale (prin antrenare cu vapori),

Detalii...