Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă

Dacă bucătăresele nu au suficient timp pentru a găti o pască cu aluat, care ar putea dura mai mult și necesită mai multe ingrediente, ele pot folosit această rețetă de pască fără aluat făcută special de Chef Sorin Bontea. Chef Sorin Bontea ne prezintă cum să gătim o pască delicioasă și pufoasă fără aluat, un preperat care nu necesită mult timp de pregătire și nici multe ingrediente. Această rețetă este perfectă pentru că nu durează mai mult de 10 minute.

Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea.

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Ingrediente pasca fără aluat a lui chef Sorin Bontea:

-700 g brânză de vaci

– 400 g smântână

– 4 ouă

-1 lămâie

-100 g griș

– 50 g făină

– 250 g zahăr

– 2 plicuri zahăr vanilat

– 2 eșențe de vanilie

– 200 g stafide

– 80 g unt

Mod de preparare pasca fără aluat

Mai întâi mixăm ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat timp de 2 minute. Apoi se adaugă brânza de vaci și se mixează din nou. Următorul ingredient adăugat este smântâna. Mixăm încet pentru ca această compoziție să fie cât mai omogenă.
Se adaugă untul și esențele de vanilie și se mixează în continuare. Apoi se adaugă coaja rasă de la o lămâie și se continuă mixatul cu robotul de bucătărie sau mixerul.

Următorul ingredient ce trebuie adăugat e făina, care se va pune treptat cu lingura. Apoi urmează grișul și stafidele, care au fost hidratate în prealabil în puțină apă caldă. După ce scurgeți apa de la stafide, le puteți pune și pe ele în bol și continuați să mixați.

Aluatul e gata. Pregătiți o tavă rotunda cu fund detașabil. Tava trebuie tapetată cu unt, zahăr și făină. Se toarnă compoziția obținută în forma rotundă și se dă la cuptor timp de 1h – 1h 10 min la 160 grade.

După ce o lăsați să se răcească, o puteți tăia. Pasca poate fi servită cu zahăr pudră deasupra și cu fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *