Extract fluid de SÂNZIENE galbene – tratează infecţiile la nivelul pielii, psoriazisul, tumorile şi plăgile canceroase

Extractul fluid de sânziene galbene (Galium verum) este o pastă închisă la culoare şi foarte parfumată, cu virtuţi vindecătoare deosebite.

Sânziana galbenă este inclusă în categoria plantelor cu cele mai variate întrebuinţări în medicina tradiţională românească.

Datorită conţinutului chimic divers, de la glicozide (luteolină, asperulină, quercetină), coloranţi galbeni şi roşii, taninuri, acizi organici, flavonoide, acidul citric, saponinele, glucidele, uleiul volatil şi săruri minerale, sânzienele galbene fac parte din grupul plantelor cu foarte multe proprietăţi vindecătoare.

Din florile uscate de sânziene galbene se obţine şi pulberea (florile uscate se macină fin cu raşnița electrică, apoi se cern), folosită la prepararea unui remediu cu virtuţi vindecătoare deosebite:

Extract fluid de sânziene galbene – Reţetă

În tratamentele externe, preparatele din sânziene au eficacitate în răni, cicatrice, infecţii la nivelul pielii, plăgi psoriazice, tumori, plăgi canceroase, boli venerice şi erupţii pe piele. Astfel spus, extractul fluid de sânziene galbene este un remediu extrem de preţios,  pe care ar trebui să îl avem întotdeauna la îndemână.

Într-un vas, se adaugă 20 linguri de pulbere de sânziene, peste care se toarnă alcool de 75 de grade – trei părţi alcool alimentar de 75 de grade şi o parte apă – suficient cât să cuprindă pulberea şi să rămână o peliculă de alcool de 1 cm. deasupra.

Conţinutul se lasă la macerat  timp de 14 zile, apoi se stoarce şi se filtrează. Tinctura astfel obţinută se pune într-o farfurie întinsă, curată şi se lasă vreme de 12-24 de ore la evaporat, până când volumul scade de trei ori.

La final, se obţine o pastă închisă la culoare şi foarte parfumată, cu virtuţi vindecătoare deosebite.

sanziene galbene

Extern, sanzienele galbene au efect antiseptic si cicatrizant

Extractul fluid se poate păstra la frigider, maximum 7 zile, având efecte deosbite în tratamentele externe ale:

Rănilor, rănilor vechi, a cicatricelor şi a infecţiilor la nivelul pielii

Pe cicatricele vechi, pe răni, pe erupţii sau erizipel aplicaţi extract fluid de sânziene galbene, o dată pe zi, seara, şi lăsaţi-l să se usuce. Urmaţi tratamentul pe o perioadă de timp de cel puţin 1 săptămână.

Plăgilor psoriazice, al tumorilor şi al plăgilor canceroase, al cicatricelor cheloide

♣ Pe plăgile psoriazice, pe tumori şi plăgi canceroase, aplicaţi extract fluid de sânziene, de 3 ori pe zi. Tratamentul, de lungă durată, se asociază cu o dietă corespunzătoare şi cu remedii detoxifiante luate pe cale internă.

♣ De asemenea, în acelaşi mod, prezentat mai sus, se poate prepara şi un extract fluid de arnică, care se combină cu extractul de fluid de sânziene galbene în proporţii egale şi se aplică pe cicatricele cheloide.

♣ În plus, pentru creşterea eficienţei în tratamentul plăgilor canceroase şi al tumorilor, extractul de sânziene  se poate asocia cu un extract de parte aeriană de tătăneasă, care se prepară în acelaşi mod.

Bolilor venerice

Extractul fluid de sânziene galbene este un preţios ajutor în tratamentul bolilor venerice. Grăbeşte vindecarea, ajută la refacerea epiteliului şi prevene suprainfecția. Pentru că nu conţine alcool, remediul nu produce usturimi, fiind foarte bine tolerat în tratament atât de femei, cât şi de bărbaţi.

Pe locul afectat, se aplică extract fluid, de 3 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.