Pentru a pierde kilogramele în plus, este necesar să adoptați un regim alimentar sănătos şi să renunțați la obiceiurile considerate nocive.
Atunci când vreţi să slăbiţi, cel mai important aspect de care ar trebui să ţineţi cont este legat de pragul la care grăsimile acumulate în corp sunt considerate a fi necesare şi peste care sunt numite ‘’exces’’, ce poate fi eliminat.
Următorul program de slăbit este bazat doar pe alimente sănătoase şi energizante, care nu epuizează corpul şi care ajută la eliminarea treptată a kilogramelor.
Dieta de 4 săptămâni
Regimul alimentar de 4 săptămâni vă ajută să pierdeţi până la şapte kilograme. Important de menţionat este faptul că în fiecare zi se ţine acelaşi regim:
Regimul în prima săptămână
Micul dejun: consumaţi 1 pahar cu lapte bătut sau chefir, amestecat cu 1 linguriţă rasă de scorţişoară; dacă sunteţi hipotensiv, înlocuiţi scorţişoara cu tărâţe de grâu; mâncaţi o feliuţă de pâine integrală, unsă cu brânză de vaci proaspătă, nesărată;
Dejun: serviţi 1 pahar cu ceai verde sau negru, cald, fără zahăr + 1 prună uscată;
Prânz: consumați o farfurie cu ciorbă de legume făcută în casă (fără cartofi), caldă, şi 100 gr. file de peşte fiert în abur sau fript;
Gustare: puteţi consuma 2 roşii de mărime medie;
Cină: 1 pahar cu lapte bătut, amestecat cu frunze proaspete de pătrunjel sau ţelină, tocate mărunt.
Regimul în a doua săptămână
Micul dejun: începeţi cu 1 pahar cu suc de fructe sau legume proaspăt stoarse + o feliuţă de pâine neagră, cu o jumătate de linguriţă de miere de albine;
Dejun: puteţi servi 3 felii mici de brânză de oi şi 1 pahar cu ceai verde, cu o felie de lămâie;
Prânz: dovlecei la grătar (fără limită) + 200 gr. carne de curcan fiartă, 1 pahar de ceai din măceşe sau 1 pahar de apă caldă cu suc de lămâie;
Gustare: o jumătate de grapefruit roz;
Cină: 1 pahar ceai de măceşe sau ceai de gălbenele + o feliuţă de pâine integrală, unsă cu brânză de vaci nesărată sau cu miere de albine, naturală.
Regimul în a treia săptămână
Micul dejun: consumaţi 1 pahar cu lapte cald sau chefir, în care aţi adăugat jumătate de linguriţă miere de albine + 1 măr;
Dejun: o feliuţă de pâine de orez sau integrală, cu 70-80 gr. de şuncă slabă + 1 pahar de lapte bătut;
Prânz: consumaţi 100 gr. orez brun fiert + 70 gr. ciuperci fierte înăbuşit + 1 pahar suc de morcovi proaspăt stors;
Gustare: 1 pahar cu lapte bătut, în care aţi adăugat scorţişoară sau tărâţe de grâu;
Cină: 1 măr mare copt, cu scorţişoară şi miere de albine + 1 pahar ceai de măceşe.
Regimul în a patra săptămână
Micul dejun: 100 gr. friptură rece de curcan + o ceaşcă de cafea sau o ceaşcă de ceai verde;
Dejun: 2 mere verzi de mărime medie sau o jumătate de grapefruit roz;
Prânz: 2 ouă fierte tari + salată din legume proaspete, asezonată cu cu mărar şi pătrunjel + 200 gr. carne de viţel fiartă cu zarzavat, sau peşte gătit la aburi, cu legume + o cană de apă cu o linguriţă suc de lămâie;
Gustare: 1 pahar cu ceai de măceşe + 1 măr verde, mare;
Cină: 1 pahar de chefir, asezonat cu frunze tocate de mărar şi pătrunjel + 2 feliuţe de pâine neagră prăjită.