Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

O METODĂ – minune pentru reglarea TENSIUNII arteriale în doar 7 zile – aveţi nevoie de usturoi şi lapte

Usturoiul este unul dintre alimentele celebre, cunoscute pentru virtuţile sale deosebite în scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului şi tonifierea inimii.

Potrivit unui studiu publicat în ‘’BMC Cardiovascular Disorders’’, consumul regulat de usturoi poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, acesta având aceleaşi proprietăţi ca unele medicamentele pentru combaterea hipertensiunii.

Alicina din usturoi este o substanţă cu efect cardioprotector, scade tensiunea arterială şi nivelul grăsimilor din sânge, prevenind bolile cardiovasculare.

Leacurile populare, simple şi de folos

În cele mai multe cazuri, tensiunea sanguină este ţinută în frâu cu ajutorul medicamentelor. Cu toate acestea, se pare că ele fac mai mult rău decât vindecă.

Un studiu amplu, finanţat de guvernul american, al cărui cost s-a ridicat la 150 milioane de dolari, ne-a adus la cunoştinţă informaţii cu totul surprinzătoare. Cercetarea a dovedit că mortalitatea a fost cu 70% mai mare la un grup de pacienţi hipertensivi care primiseră tratament medicamentos intens, în comparaţie cu un grup de pacienţi care nu primiseră niciun tratament.

Pe de altă parte, leacurile populare, transmise din generaţie în generaţie, sunt simple şi de folos.

Un remediu la îndemână, cu rezultate foarte bune atunci când tensiunea o ia razna, este cel pe bază de usturoi şi lapte.

Remediu cu usturoi şi lapte – pentru pacienţi cu greutate mică

Mod de preparare

Se iau 2 căpăţâni de usturoi autohton şi se desfac, însă căţeii nu se curăţă de coajă, ci doar se spală bine cu apă caldă. Usturoiul se pune într-un vas cu 5 linguri de apă şi 250 ml. lapte. Se fierbe pe foc mic, timp de 30 de minute, apoi se strecoară.

Administrare

Din laptele strecurat se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, între mese, timp de 2-3 luni, fără pauze, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte după primele 5-7 zile. Această dozare este valabilă pentru pacienţii cu greutate corporală mică.

lapte usturoi hipertensiune
Laptele cu usturoi, leac in hipertensiune

Remediu cu usturoi şi lapte – pentru pacienţi cu greutate mai mare

Mod de preparare

Bolnavii cu o greutate mai mare de 70 de kilograme vor fierbe, după modelul descris mai sus, 5 căpăţâni de usturoi, într-un litru de lapte. Prima dată, în vas se toarnă 150 ml. apă, apoi se pune usturoiul spălat, se aduce până la fierbere şi se lasă pe foc mic, timp de 7-10 minute, după care se adaugă laptele. După primul clocot, se mai lasă să fiarbă încă 20 de minute.

Mod de administrare

Se consumă câte 150 ml, de 2 ori pe zi, timp de 2-3 luni, fără pauze, chiar dacă situaţia se îmbunătăţeşte după primele 5-7 zile.

Maceratul în alcool, leac în hipertensiune

Şi maceratul în alcool dă rezultate foarte bune în hipertensiune.

Reţeta

Se iau 2 căpăţâni de usturoi, se curăţă, se taie mărunt şi se pun la macerat într-un borcan transparent, de 500 gr, cu alcool de 70 de grade. Se închide ermetic, iar când conţinutul borcanului capătă culoarea paiului – galben – procesul de macerare s-a încheiat.

Maceratul se filtrează prin tifon şi se păstrează închis ermetic.

Administrare

Se administrează câte 3 linguriţe (aproximativ 15 ml.) de macerat de usturoi pe zi, în cure de 3 luni.

2 comentarii

  1. din punc de vedere ca usturoiul scade tensiunea este al dracu de adevarat , am mancat vreo 2-3 ani aproape cate o capatana pe zi fara sa am tensiunea ridicata , bineinteles nu am racit deloc iarna si nici o boala Doamne fereste nu s-a atins de mine , in schimb am ajuns cu tensiunea la 10 cu 7 de la 12- 13 cu 8 , prima data m-am simtit molesit dar dupa m-am obisnuit si asa a ramas fara sa mai mannc usturoi / in principiu daca mananci unsturoi timp mai indelungat , tensiunea scade bine de tot si asa se si regleza ( ramane definitiv )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *