Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CLĂTITE din BANANE şi OUĂ, fără făină (sănătoase şi săţioase)

Clătitele din banane şi ouă sunt populare mai ales printre persoanele care doresc să evite făina în preparatele culinare.

Clătitele din banane şi ouă, fără făină, sunt delicioase, sănătoase şi săţioase. Sunt ideale pentru micul dejun şi nu numai, pot fi servite la cafea sau ceai şi pot fi consumate în timpul dietelor pentru pierderea kilogramelor în plus.

Mai mult decât atât, sunt o alternativă sănătoasă a dulciurilor nesănătoase din comerţ, pline de făină extra rafinată, zahăr, amidon şi E-uri, astfel că vor fi adorate deopotrivă de părinţi şi copii.

Clătite din banane şi ouă

Ingrediente necesare pentru aproximativ 5 clătite

  • 2 ouă
  • 1 banană coaptă foarte bine
  • 1 linguriţă ulei de rapiță sau de măsline (opţional)
  • 1 praf de sare (opţional)

Cum se prepară

  • Ouăle se sparg într-un bol, iar bananele spălate se decojesc şi se taie în felii. Ingredientele se adaugă în blender şi se mixează până la obţinerea unei compoziţii omogene. Este recomandat să nu se exagereze cu timpul de mixare, pentru a nu rezulta o compoziţie foarte lichidă;
  • În lipsa unui blender/robot de bucătărie, ouăle se bat foarte bine cu furculiţa, iar banana se pisează până se transformă într-un piure (tot cu ajutorul unei furculiţe). Se amestecă cele două ingrediente, obţinându-se astfel compoziţia pentru clătite;
Clatitele cu banana si oua, un desert sanatos si satios
  • Se ia tigaia pentru clătite şi se lasă să se încingă foarte bine. Opţional, se adaugă uleiul, care se lasă să se încălzească – în acest caz, se tamponează tigaia cu un şerveţel de hârtie, cu grijă, sau se foloseşte o pensulă de silicon pentru a întinde uleiul într-un start subţire pe toată suprafaţa;
  • Se pune din compoziţie în tigaie cantităţi relativ mici de aluat – aproximativ 3 linguri aluat la fiecare clătită (clătitele vor fi micuţe, cam cât o palmă – fără degete);
  • Se potriveşte focul la intensitate medie şi se lasă clătita timp de 1 minut (nu se întinde în niciun fel aluatul pentru clătită în tigaie), după care se întoarce pe partea cealaltă pentru încă 1-2 minute. Când bulele de aer din clătită s-au spart şi marginile acesteia se pot desprinde folosind o spatulă, atunci este momentul pentru a se întoarce clătita pe cealaltă parte, folosind spatula;
  • Se scoate pe o farfurie. Se repetă procedeul până se termină toată compoziţia.

Mod de servire

Clătitele cu banană şi ouă pot fi servite simplu, ca atare. Nu au nevoie de zahăr, dulceaţă, miere sau alt îndulcitor.

Pof fi date şi copiilor, ca mic dejun sau ca desert. Dacă însă se doreşte ceva dulce împreună cu ele, se  recomandă siropul de arţar sau de agave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *