Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ULEIUL de MAGNEZIU – beneficii, utilizări

Magneziul este unul din cele mai abundente minerale de pe pământ, fiind totodată prezent în aproape fiecare organ din corpul uman. Este considerat un mineral vital pentru peste 300 de reacții biochimice din organism.

De acest mineral depinde în mod special sănătatea sistemului cardiovascular, buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor, precum și sănătatea oaselor.

Lipsa de magneziu poate produce numeroase simptome și afecțiuni, de la cele mai ușoare la cele mai grave:

– hipertensiune arterială și boli cardiovasculare
– boli de inimă coronariene
– sindrom metabolic
– accident vascular cerebral
– osteoporoză
– sensibilitate scăzută la insulină
– astm
– migrene, dureri de cap
– inflamații
– disfuncții endoteliale
– performanță fizică scăzută
– probleme gastrointestinale

Magneziul contribuie la reducerea stresului, susține buna-dispoziție și îmbunătățește somnul. Deficitul de magneziu poate fi prevenit sau reparat printr-o dietă bogată în alimente care conțin acest mineral, precum produse lactate, legume, cereale integrale, fructe și nuci (oleaginoase în general). O altă sursă bună de magneziu este uleiul de magneziu.

CE ESTE ULEIUL DE MAGNEZIU

Uleiul de magneziu nu este un ulei în adevăratul sens al cuvântului. Este un amestec de fulgi de clorură de magneziu și apă. Numele lui provine de la textura uleioasă care rezultă din această combinație. Popoarele antice foloseau mineralele în diferite terapii topice: băi minerale, comprese, împachetări cu nămol, saune.

Aplicațiile transdermice cu ulei de magneziu sunt considerate de unii chiar mai eficiente decât alimentele sau suplimentele orale cu magneziu, datorită faptului că gradul de absorbție este mai mare.

Consumul de magneziu este influențat de anumite elemente din intestin și poate avea efect laxativ. Acest lucru reduce durata de timp în care poate fi absorbit în corp.

Injecțiile cu magneziu sunt folosite adesea în cazul persoanelor care au suferit un atac de cord sau accident vascular cerebral. O metodă mai rapidă de a crește nivelurile acestui mineral este folosirea uleiului de magneziu.

Un studiu a arătat că pacienții care au primit o terapie cu magneziu transdermic (spray și îmbăieri) au avut parte de o creștere de 25,2% a nivelului de magneziu celular după numai 12 săptămâni de tratament.

Doza zilnică recomandată de magneziu este de 300 mg pe zi, însă Biroul de Suplimente Alimentare din America recomandă o doză mai mare: 400-420 mg pentru bărbați și 310-320 mg pentru femei.

Dieta noastră actuală oferă, în medie, sub 250 mg de magneziu pe zi. Din acest motiv, uleiul de magneziu este considerat mai eficient.

ULEI DE MAGNEZIU – BENEFICII

– reduce frecvența migrenelor
– reduce iritațiile pielii cauzate de stres, precum acneea și rozaceea
– este util în tratarea pielii cu exces de sebum
– ajută la controlul diabetului zaharat
– reduce tensiunea arterială la persoanele hipertensive
– reduce nivelul de stres
– ajută la reglarea hormonilor în mod natural
– previne apariția ridurilor
– relaxează mușchii
– ajută la inducerea somnului

CUM SE FOLOSEȘTE ULEIUL DE MAGNEZIU

• Sub formă de spray – pulverizați direct pe piele, pentru o absorbție rapidă în corp, după baie sau duș; se masează pielea și se lasă 30 de minute să se absoarbă;

• Sub formă de masaj – stimulează circulația sangvină și crește absorbția uleiului în corp; masajul cu ulei de magneziu este indicat în crampe musculare și dureri;

• Frecții sportive – în uleiul de magneziu se pot adăuga câteva picături de ulei esențial de wintergreen, pentru masarea membrelor la sportivi;

• Sub formă de băi, generale sau de picioare:

• Administrat intern – uleiul de magneziu soluție salină se poate consuma și oral: se adaugă 1 linguriță într-un pahar cu apă, sau în alimente; acest amestec se consumă de 2 ori pe zi, dimineața și seara; persoanele cu boli cardiace, stres cronic, semne de îmbătrânire prematură pot crește doza la 1000 mg pe zi de magneziu; se poate aplica și pe piele, ca masaj, sau la băi.

Sursă: Dr. Axe, Magnesium Oil: Does It Really Improve Magnesium Absorption? https://draxe.com/magnesium-oil/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *