Astăzi vă propun să pregătim turte delicioase, fără ouă, lapte și chefir. Rețeta este foarte simplă și prietenoasă cu bugetul. Astfel de turte pot fi servite cu supă în loc de pâine sau cu ceai. Le puteți prăji în ulei sau le puteți găti într-o tigaie antiaderenta, fara ulei, oricum ar fi, turtele ies delicioase si incredibil de pufoase.
Ingrediente necesare:
- Apă – 350 ml
- Drojdie (uscata) – 6 g
- Sare – o lingurita rasa
- Zahăr – 1 lingura
- făină de grâu – 520 g
Mod de preparare:
Turnați apă în vas. Adăugați drojdia și zahărul. Se amestecă și se lasă 5-10 minute pentru a activa drojdia.
Se adauga sare, faina si se framanta aluatul. Frământați aluatul cu mâinile timp de aproximativ 5 minute. Punem aluatul finit intr-un bol uns cu ulei si il punem la loc cald timp de o ora.
Într-o oră, aluatul va creste foarte bine. Punem aluatul pe suprafața de lucru și îl împărțim în șase părți. Pentru ca aluatul să fie usor de manevrat, ungeți-vă mâinile cu ulei.
Din fiecare bucată de aluat se face o foaie mică, de aproximativ 1 cm grosime.
Prajiti turtele in ulei bine incalzit, pe ambele parti, pana se rumenesc. Turtele pot fi gătite și într-o tigaie uscată, fără ulei. Vor iesi la fel de gustoase, pufoase si incredibil de bune – eu le mananc in loc de paine.
Turtele se dovedesc a fi foarte gustoase, pufoase si apetisante! Un minim de ingrediente, iar rezultatul vă va mulțumi cu siguranță. Este deosebit de delicios să mănânci astfel de turte fierbinți. Poftă bună!