Mihaela Bilic, despre consumul de cafea pe vreme caniculară

Cu toții am auzit de mitul conform căruia nu este bine să bei cafea pe vreme caniculară pentru că are o influență negativă asupra tensiunii sau cafeaua ar deshidrata organismul. Dar experții în sănătate spun altceva. Specialista în nutriție Mihaela Bilic a explicat, în mediul online, cât de important este consumul cafelei când temperaturile de afară sunt foarte ridicate.

“Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea. Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

  • face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sânge care generează migrene;
  • are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă;
  • menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată”, a transmis Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.