Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești! Rețeta am obținut-o de la măicuțele de la Mănăstirea Voroneț și trebuie să precizăm faptul că este nemaipomenită, o stă te lingi pe degete la cât sunt de gustoase.
Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești!
INGREDIENTE:
- 1 kg făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- 150 g margarină
- 250 ml apă minerală
- 250 g zahăr
- ulei pentru prăjit
- sare
- zahăr pudră amestecat cu scorţişoară
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, se lasă din cantitatea de făină deoparte circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Apoi, se dizolvă zahărul în apă minerală, iar drojdia cu două linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină.
După se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite şi sarea şi se frământă bine, bine până ce se obţine un aluat omogen.
Ulterior, se lasă să crească până îşi dublează volumul.
După ce a crescut aluatul se întinde cu sucitorul, se taie rondele cu gura unui pahar şi se prăjesc în baie de ulei.
Când s-au rumenit bine pe ambele părți, se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie şi, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
Măicuțele de la Voroneț spun că dacă vrei să le adaugi gogoșilor un plus de strălucire, pune peste ele zahăr pudră cât timp sunt încă puțin calde.
Ele pot fi servite simplu sau cu dulceață ori gem.