Cele mai bune CEAIURI pentru DIABET

Nu doar alimentele sunt importante în regimul de viață al unei persoane diabetice, ci și băuturile. Acestea pot avea un impact la fel de mare asupra zahărului din sânge și a greutății corporale.

Ceaiurile se numără printre băuturile recomandate în diabet. Unele plante au proprietăți hipoglicemiante naturale și pot avea beneficii importante în controlul acestei boli.

CEAIURI PENTRU DIABET

• Ceai de frunze de afin. Frunzele de afin au efecte hipoglicemiante remarcabile, fiind supranumite „insulina vegetală”. Conțin crom, un mineral important în controlul diabetului; au efecte benefice și în retinopatia diabetică.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de frunze și 200 ml de apă, infuzate timp de 10-15 minute. Se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi, înainte de masă.

Se pot face și cure cu afine proaspete (300 g pe zi) sau cu pulbere de afine uscate, timp de 2-3 luni.

• Ceai de frunze de nuc. Frunzele de nuc conțin principii care reduc glucoza din sânge și ajută la metabolizarea zaharurilor și a grăsimilor.

Se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate și 200 ml de apă, infuzate timp de 10-15 minute. Se beau câte 2 căni pe zi. Vara se pot folosi frunze verzi.

• Ceai de frunze de dud. Au proprietăți antidiabetice naturale.

Se folosesc 1-2 linguri de frunze uscate la 200 ml de apă. Se administrează câte 1 lingură la fiecare oră, sau câte 2-3 căni pe zi, după masă.

Frunzele de dud uscate și măcinate se pot administra și sub formă de pulbere, câte 1 linguriță, de 4 ori pe zi, timp de 4-6 săptămâni.

• Ceai de teci de fasole. Se folosesc 15 g de teci de fasole uscate și mărunțite la 200 ml de apă. Se fierb 10 minute. Se iau câte 2 linguri de ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

• Ceai mixt. Pentru o eficiență sporită, plantele de mai sus se pot folosi împreună, în această formulă de ceai:

– 40 g de frunze de afin
– 20 g de frunze de dud
– 20 g de teci de fasole
– 10 g de frunze de nuc

Se folosește 1 lingură de amestec de plante la 1 cană cu apă clocotită. Se beau câte 2 căni de ceai pe zi, în cure de câte 7 zile, cu 3 zile de pauză între ele. Se recomandă maximum 5 cure pe an.

Alte ceaiuri utile în diabet sunt cele din: ghimbir, semințe de schinduf, scorțișoară, turmeric.

Surse:
1. LaTaifas.ro, Cele mai bune ceaiuri și alimente pentru DIABET ZAHARAT: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/54142/cele-mai-bune-ceaiuri-si-alimente-pentru-diabet-zaharat/
2. LaTaifas.ro, 4 CEAIURI care scad garantat GLICEMIA și ajută în DIABET: https://lataifas.ro/ceaiuri-medicinale/67732/4-ceaiuri-care-scad-glicemia-si-previn-sau-ajuta-la-tratarea-diabetului/
3. Diabetes Self Management, Herbs for Diabetes: https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/herbs-for-diabetes/
4. Medical News Today, Seven herbs and supplements for type 2 diabetes: https://www.medicalnewstoday.com/articles/317051.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

MIEREA de MANĂ – de 5-10 ori mai bogată în MINERALE decât alte tipuri de miere

Articol următor

ALIMENTE care cresc/reduc riscul de HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ