Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Aşa poţi să-ţi detoxifici colonul într-o singură zi

Sănătatea vine din natură. Asta este clar. Pentru a profita din plin de nutrimentele naturale, pentru a-ţi accelera metabolismul şi pentru a-l pregăti pentru sezonul rece, aceasta cea mai bună alegere!

Prunele sunt vedetele sezonului, iar culoarea lor ce variază între violet, indigo, negru şi vişiniu se datorează conţinutului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi benefici organismului uman.

Despre acest antioxidant, specialiştii afirmă că este mult mai puternic decât betacarotenul regăsit în morcov de exemplu şi mult mai puternic chiar şi decât vitaminele E şi C, cea din urmă fiind recunoscută pentru stimularea sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea din Berlin au ajuns la concluzia că dacă timp de 3 săptămâni consumi cel puţin 6 prune, idiferent că sunt uscate sau proaspete, vei fi ferit de afecţiuni ale oaselor, colsterolul se va menţine în parametri optimi şi şansele de apariţie a cancerului de colon se vor micşora considerabil.

Stimulează sistemul nervos

Una dintre principalele calităţi ale prunelor ste aceea că oferă un efect diuretic şi de stimulare a sistemului nervos, având efect benefic şi asupra ficatului ameliorând stările sale inflamatoare, a intestinelor în special a colonului fiind un bun laxativ natural.

În cazul în care te confrunţi cu probleme legate de aciditatea gastrică, ţine cont de faptul că prunele pot să joace rolul unui tratament eficient şi auxiliar în gastrite sau ulcer duodenal. Fiind capabile să îmbunătăţească starea pacientului în cazul în care acesta se confruntă cu probleme precum colecist sau afecţiuni ale rinichilor.

In plus, prunele se bucură de un conținut bun de vitamina A, un singur fruct oferind 8 % din aportul zilnic de vitamina, despre care este recunoscut faptul că promovează refacerea şi creşterea oaselor.

Cu 30 de minute înainte de masă consumă un pahar de suc de prune și în felul acesta rezistența organismului în fața bacteriilor și infecțiilor de sezon va crește  și totodată vei avea parte de un tonic eficient pentru sistemul tău nervos. Conținutul de vitamina C regăsit în ele va face minuni asupra sănătății tale mai ales că fiecare fruct conţine 7% din aportul recomandat zilnic.

Trebuie menționat faptul că vitamina C ajută la producerea carnitinei, substanță care joacă un rol important în metabolismul celulelor vii, în descompunerea ţesutului adipos şi în transformarea lui în energie.

Fie că alege să bei un pahar de suc de prune fie că alegi să consumi o mână de prune, ține cont de faptul că efectul lor laxativ se va petrece fără îndoială și te va ajuta să elimini toate toxinele și resturile alimentare mai ales de la nivelul colonului dar și excesul de grăsimi.

Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme bune atunci asigură-ți doua pahare de suc zilnic băut dimineața la micul dejun și al doilea la prânz.

Reprezintă o sursă bună de carbohidrați

Sărace în calorii și printre singurele fructe pe care le poți consuma atunci când ești la dietă într-o cantitate mai mare. Conțin acizi organici care favorizează eliminarea acidului uric, pot fi consumate inclusiv de către persoanele ce suferă de diabet, cu precizarea că cele uscate au o concentrație mai mare de carbohidrați ce vor stimula pancreasul să secrete insulină, deci mare grijă cu cele uscate și liber al cele proaspete.

E de ajuns să ții o zi de detox pe săptămână

Dacă te confrunți periodic cu episoade de constipație, te simți fără energie, sistemul tău imunitar este scăzut atunci ai nevoie de un mic truc ce te va pune pe picioare.

Alege o zi din săptămână în care să nu fii nevoit să faci prea multe drumuri și consumă pe parcursul întregii zile maxin 1 kilogram de prune proaspete.

Pe tot parcursul zilei este necesar să consumi 2 litri de apă pentru a te menține hidratat și să nu faci un efort fizic prea mare.

Vei observa cum a doua zi te vei simți mai ușor iar tranzitul tău se va îmbunătăți considerabil.

Atenție!

Consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *