Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

VIN de AFINE – reţete, mod de administrare, indicaţii terapeutice

Vinul de afine este un elixir cu efecte benefice asupra sănătăţii şi a stării noastre de spirit.

Vinul de afine (de pădure) nu trebuie confundat cu vinul de masă, fiind un medicament natural care trebuie administrat în doze corespunzătoare.

Proprietăţile afinelor

Afinele, fructe de pădure cu gust dulce-acrişor, au proprietăţi:

  • astringente
  • antidiareice
  • antidizenterice
  • antiseptice intestinale
  • antiputride
  • stomahice
  • antihelmintice
  • cicatrizante
  • gastrice şi intestinale
  • antihemoragice
  • vasoprotectoare
  • antiinflamatoare
  • antisclerotice
  • fluidifiante ale sangelui
  • vitaminizante.

Vin de afine pentru întărirea organismului

Un kilogram de afine zdrobite se amestecă cu 100 ml. alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat timp de 12 ore, după care se adaugă 1 litru de vin alb şi se lasă la macerat încă 4 zile. Sticla se agită de mai multe ori pe zi.

  • Se bea câte 1 lingură de vin, de 3 ori pe zi, în mod regulat.

Efecte: întărirea organismului, a organelor de simț (văz, auz), lipsa poftei de mâncare, anemie, debilitate fizică, convalescenţă după boli îndelungate.

Vinul de afine intareste organismul

Vin de afine în două variante, cu efecte identice

1. Se varsă 500 g afine într-un vas, se adaugă 2 pahare cu apă şi se fierb încet 15 minute. Se adaugă 1 litru de vin roşu şi se prelungeşte fierberea încă 15 minute. Se lasă să se răcească şi se filtrează.

2. Se zdrobesc 500 g afine, se adaugă 1 litru de vin alb, 1 linguriţă scorţişoară pudră, 1 linguriţă de cuişoare şi 100 g miere. Se lasă la macerat timp de 8 zile, se filtrează şi se păstrează în sticle.

Proprietăţi: antidiareic, antiseptic, bactericid, dizolvant al acidului uric.

Recomandări: ateroscleroză, constipaţie, fermentaţie intestinală, insuficiență biliară, diabet, diaree.

  • Mod de administrare: câte 25 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Vin de afine uscate

Într-un litru de vin alb se adaugă 4 linguri de afine uscate. Se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi.

După 10 zile, vinul se filtrează, apoi se lasă la decantat alte 6 zile, separându-se partea limpede de depunerile de pe fundul vasului. Se completează cu vin, până la 1 litru.

  • Mod de administrare: câte 3 linguri (50 ml.), de 2 ori pe zi, după masă.

Indicaţii terapeutice: afecţiuni ale ochilor, bolile inimii, diaree acută sau cronică nespecifică, imunostimulator, ateroscleroză cerebrală, hipoglicemiant, diabet (complicaţii neurologice şi vasculare), îmbătrânire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *