Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Urmaţi cure cu MACERAT de AFINE uscate – fac minuni pentru sănătate

Fructele de afin au în compoziţia lor substanţe antibacteriene şi antiseptice, ca de altfel, un echivalent vegetal al insulinei.

Atât frunzele, cât şi fructele de afin conţin mirtilină, flavonoide, taninuri, glucide, caroten, pectine, antioxidanţi (vitamina C şi resveratrol), grupul vitaminelor B şi numeroşi acizi organici.

Fructele de afin –  farmacie naturală

Fructul proaspăt de afin, dar şi cel uscat, ajută la regenerarea vaselor de sânge, la normalizarea glicemiei şi la regenerarea purpurei retinei, crescând sensibilitatea fotoreceptorilor de la nivelul ochiului.

De asemenea, neutralizează în mod eficient infecţiile din intestin, dilată uşor vasele coronare şi  protejează organismul împotriva radioactivităţii.

Afinele uscate

Substanţele vindecătoare se găsesc şi în fructele uscate la temperaturi scăzute. Prin urmare, afinele uscate se obţin casnic, doar cu ajutorul uscătoarelor speciale electrice, care se găsesc în marile magazine de electrocasnice.

Pot fi uscate şi în cuptorul electric, reglat la maximum 50 de grade Celsius. Uscarea se face rapid, pentru ca fructele să nu intre în fermentaţie, dar la o temperatură care să nu distrugă principiile active.

Procesul de uscare s-a încheiat când fructele capătă aspectul şi consistenţa unei stafide. Se păstrează în pungi de hârtie, în locuri întunecoase şi reci.

Macerat la rece din afine uscate – Reţetă

Într-o cană (250 ml.) se adaugă 2-3 linguriţe de pulbere de afine uscate (obţinută prin măcinarea cu râşnița electrică a fructelor uscate), peste care se toarnă (până la umplere) apă călduţă, care nu trebuie să depăşească temperatura de 40 de grade Celsius.

Amestecul se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 8 ore, după care se îndulceşte cu miere lichidă.

Se consumă maceratul nefiltrat, înghiţindu-se şi resturile de fructe rămase pe fundul cănii (sunt foarte bogate în principii active, extrem de utile în tratament).

Previne demenţa vasculară

Maceratul de afine menţine sănătatea vaselor de sânge din creier, prevenind tulburările cognitive.

♣ Se consumă 2 căni de macerat pe zi, în cure de 1-3 luni pe an.

Stimulează memoria

Pigmenţii care dau culoare albastru-închis fructelor sunt un excelent stimulent al memoriei. Maceratul de afine îmbunătăţeşte capacitatea cognitivă, împiedicând tulburările de memorie.

♣ Se administrează 2 căni de macerat pe zi, în cure de 40-60 de zile.

ceai-de-afine
Maceratul de afine creste rezistenta organismului in fata infectiilor

Adjuvant contra varicelor şi fragilităţii capilare

Afinele conţin substanţe antioxidante care stopează formarea varicelor şi a hemoroizilor. Îmbunătăţesc circulaţia venoasă, grăbind vindecarea echimozelor produse de către fragilitatea capilară. Tratamentul este un bun adjuvant şi în cazul ulcerelor varicoase.

♣ Se consumă câte 3-4 pahare pe zi de macerat la rece, cu minimum 15 minute înainte de masă, în cure de cel puţin 4 săptămâni.

Răreşte crizele de gută

Această cură simplă mobilizează puternic  sărurile acidului uric din ţesuturi, ajutând la eliminarea lor prin urină. Totodată, contribuie la redobândirea aspectului normal şi a mobilităţii articulaţiilor afectate.

♣ Se consumă câte 1 litru pe zi de macerat la rece, minimum 30 de zile.

Îmbunătăţeşte imunitatea

Curele cu macerat la rece din afine uscate  întăresc membrana celulară, prevenind infectarea celulei, îmbunătăţesc imunitatea în faţa agresiunilor virale şi cresc rezistenţa organismului la accesele de febră.

♣ Se consumă câte 500-1000 ml. pe zi de macerat, în cure de 20-30 de zile.

Tratează infecţia urinară

Fructele afinului au o acţiune antibacteriană puternică, îndeosebi împotriva  E. Coli, care este principala vinovată pentru majoritatea cistitelor. În plus, fructele au efecte cicatrizante şi protective asupra epiteliilor reno-urinare, afectate de către infecţie.

♣ Se consumă 1 litru de macerat, zilnic, în cure de minimum 2 săptămâni.

Adjuvant în diabet

Afinele ajută la stabilizarea valorilor glicemiei, un element de maximă importanță la diabetici, îndeosebi la cei insulino-dependenţi. De asemenea, cura  previne bolile cardiovasculare, cunoscute ca principala şi cea mai periculoasă complicaţie a diabeticului.

♣ Se consumă 2-3 căni pe zi de macerat, în cure de minimum 4 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *