Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Uleiul din Semințe de Muștar Tratează Reumatismul și Previne Bolile Cardiovasculare

Din boabele de muștar muștar, unul din condimentele apreciate atât în gastronomie, cât și în terapia naturistă, se obține uleiul de muștar, folosit atât în gastronomie, tratamente cosmetice, cât și în tratarea diverselor afecțiuni.

Ce conține uleiul de muștar

Uleiul de muștar, obținut din semințe de muștar uscate natural, este extrem de bogat în:

♣ Vitamine – complexul de vitamine B, A, E, beta-caroten

♣ Minerale – fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu

♣ Acizi grași – linolenic (Omega 3) 6%, linoleic (Omega 6) 18%, oleic (Omega 9) 23%, palmitic 3%, stearic 1%, gadoleic 16%, erucic 40%.

Important de menționat, în acest caz, este că ingestia acidului erucic în cantități mari poate determina apariția unor probleme legate de deteriorarea inimii.

Uleiul de muștar în terapia naturistă

Uleiul de muștar extravirgin și-a dovedit eficacitatea în terapia naturistă, fiind indicat atât în folosirea externă, ca antibacterian, emolient al pielii, cât și ca remediu împotriva durerilor reumatice.

Pentru menținerea sănătății organismului, este recomandat tratamentul pentru uz intern cu ulei de muștar, servind o linguriță de ulei, de 3 ori pe zi.

♣ Aplicat extern, uleiul de muștar îmbunătățește circulația sângelui. Cu un simplu masaj al abdomenului cu ulei de muștar scăpați de constipație și de crampele supărătoare

Stilmulează apetitul și induce senzația de foame, fiind, astfel, recomandat de către specialiști, persoanelor cu kilogram în minus, prin masaj abdominal

♣ Aplicat direct pe locurile afectate, uleiul din muștar extravirgin combate infecțiile pielii

♣ Aplicat pe piele, imediat după baie, controlează glandele sudoripare, ferindu-vă, astfel, de o transpirație excesivă.

Uleiul de muștar reduce colesterolul

Cu al său conținut bogat de acizi grași Omega 3, minerale și vitamine, uleiul de muștar diminuează colesterolul, medicii și terapeuții confirmând proprietățile curative în ceea ce privește patologia cardiovasculară.

Excelent stimulent digestiv și circulator, uleiul de muștar administrat pe cale internă prezintă efecte antibacteriene, contribuind la igienizarea și buna funcționare a colonului.

Ulei din Boabe de Mustar

Combate celulita

Combinat în părți egale cu ulei de scorțișoară, lavandă și ardei iute, acesta combate celulita.

Stimulează activitatea ficatului

Conținutul de acizi grași esențiali și vitamina B4 normalizează metabolismul lipidic al ficatului, atenuând, pe de altă parte, durerile cauzate de artrită, reumatism, gută și sciatică.

Uleiul din semințe de muștar pentru sănătatea pielii

♣ Cu ajutorul uleiul din semințe de muștar, puteți îndepărta petele maronii de la nivelul feței și decolteului:

Îl puteți aplica direct pe ten, sau puteți prepara o mască din ulei de muștar, cu câteva picături de suc de lămâie și lapte dulce

♣ Pentru curățarea în profunzime a tenului, folosiți ulei de muștar. Glandele de la nivelul feței vor fi stimulate, ceea ce conduce la deschiderea porilor și la o piele mult mai curată

Mâncărimile și infecțiile pielii pot fi tratate cu ulei de muștar, datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. Masați zonele afectate, în mod constant, cu puțin ulei de muștar.

Balsam natural pentru păr

Aplicat pe scalp, uleiul de muștar ajută în prevenirea căderii părului și albirea prematură a acestuia. Pe lângă faptul că elimină mătreața, întărește rădăcina firului de păr.

Combinat cu ulei de ricin și nucă de cocos, uleiul de muștar se transformă într-un veritabil balsam natural pentru păr, oferindu-i strălucire și rezistență.

Precauții

Înainte de a folosi uleiul de muștar, este recomandat sfatul specialistului, întrucât produsul poate provoca iritații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *