Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Trei proprietăți interesante ale RIDICHILOR, pe care ar fi bine să le cunoaștem

Ridichile de lună (Raphanus sativus), ridichile roșii sau ridichile timpurii sunt vedete ale primăverii și un ingredient nelipsit al salatei de primăvară.

Ridichile curăță rinichii, ficatul și căile respiratorii, au puternic efect detoxifiant și efecte antitumorale certe.

Ele pot fi consumate ca atare, tăiate felii şi presărate cu puţină sare, suc de lămâie şi ulei de măsline, ori adăugate în salate.

Ajută în accesele de febră

Creșterea temperaturii corpului este, în anumite limite, o reacție normală de apărare a organismului în fața infecțiilor, dar și a bolilor tumorale.

La temperaturi apropiate de 38 de grade Celsius, celulele imunitare acționează optim, iar majoritatea microorganismelor invadatoare sunt slăbite.

Ridichile nu inhibă această reacție de apărare a organismului, așa cum se întâmplă în cazul  medicamentelor de sinteză, prin scăderea bruscă a temperaturii.

Ridichile sunt, în schimb, un foarte bun tonic pentru inimă și sistemul circulator.

Astfel, ele ajută organismul să facă față acceselor de febră, iar anumite substanțe active din componența lor ajută la ținerea sub control a temperaturii corpului, astfel încât să nu atingă cote periculoase.

Alungă migrenele

Ridichile conțin substanțe ce calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei.

Spre exemplu, atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol.

Efectul va apărea în maximum 20-25 de minute.

Puternic efect antibiotic

Anumite substanțe din ridichi au un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a diferitelor infecții care afectează rinichii, vezica și căile urinare.

Ridichile au și un efect diuretic intens, favorizând eliminarea apei din corp prin urinare, au o acțiune antiinflamatoare asupra rinichilor și asupra prostatei.

Cura cu ridichi este în mod special indicată persoanelor care:

— rețin apă în organism

— suferă de nefrită, pielo-nefrită ori cistită cronică

— au pietre sau nisip la rinichi/celor care au recurs la operație sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor

— pentru bolnavii cronici de prostată.

Dimineața și seara se va mânca, pe stomacul gol, câte o salată obținută din 5 ridichi de mărime medie, tăiate mărunt și amestecate cu puțin ulei de măsline, oțet de mere și sare.

Pentru un gust mai bun, se pot adăuga în salată și câteva fire de pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *