Sucurile combinate din legume şi fructe de toamnă pot fi veritabile alimente-medicament, atunci când sunt alese corect.
Ele topesc kiloramele şi detoxifică organismul, înfrumuseţând, în acelaşi timp, pielea.
Sucurile de legume şi fructe sunt bogate în potasiu, care purifică, dar şi în vitamina C, care garantează slăbitul. În plus, vitaminele şi mineralele pe care le conţin întăresc ţesuturile şi apără pielea de radicalii liberi, fiind, astfel, furnizoare de frumuseţe.
Pentru o siluetă de vis, frumuseţe, kilograme în minus, sănătate şi energie, ţineţi pe săptămână 2-3 zile de sucuri combinate din legume şi fructe:
Suc de morcovi şi zeamă de varză acră
Dizolvă grăsimile: acidul lactic elimină toxinele şi facilitează dispariţia excesului de grăsimi.
- Amestecaţi 1/8 l zeamă de varză acră cu 15 ml. suc de morcovi şi 100 ml. suc de portocale proaspăt stoarse.
Suc de morcovi şi lămâie
Stimulent energetic: morcovii conţin fructoză (un stimulent de vitalitate), în timp ce magneziul elimină grăsimea din celule.
- Amestecaţi 1/4 l suc de morcovi cu 2 linguriţe de suc de lămâie.
Suc de struguri şi prune
Elimină toxinele: este un ‘’ucigaş al acizilor’’, substanţele de culoare albastră conţinute în plante, legume şi fructe eliminând mai repede toxinele din corp.
- Amestecaţi 100 ml. suc de prune cu 50 ml. must de struguri şi 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Eventual, completaţi cu apă plată.
Suc de pere şi grapefruit
Activator pentru metabolism: substanţele amare din suc stimulează digestia şi ard mai repede caloriile.
- Amestecaţi 100 ml. suc de grapefruit cu 100 ml. suc de pere şi 1 lingură de suc de portocale.
Suc de pepene galben şi zeamă de varză acră
Elimină toxinele: curăță sistemul digestiv, cu efect sporit între 5 dimineaţa şi 12 la prânz.
- Amestecaţi, în blender, 100 g pulpă de pepene galben cu 200 ml. zeamă de varză acră şi 2 linguri de suc de portocale.
Suc de castraveţi şi mere
Fluidizează limfa: sucul este bogat în săruri minerale şi apă, subțiind depunerile de limfă şi fluidizând grăsimile.
- Amestecaţi, în blender, 100 g castraveţi cu 75 ml. suc de mere şi 2 linguri de suc de lămâie.