Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

TINCTURA de ROSTOPASCĂ, cea mai eficientă pentru vindecarea indigestiei şi rănilor infectate

Rostopasca (Chelidonium majus) conţine un procent mare de caroten, acid succinic (acidul tinereţii), acid ascorbic şi citric (baza imunităţii), precum şi flavonoizi care luptă eficient  cu un număr mare de boli.

Apreciată de herboriştii şi alchimiştii din întreaga lume, rostopasca  continuă să dezvăluie şi alte virtuţi terapeutice importante, aflate la loc de cinste în cercetările ştiinţifice laborioase.

Din rostopască se poate prepara şi tinctură, care poate fi găsită la magazinele naturiste sau obținută după următoarea reţetă:

Tinctură de rostopască

Într-un borcan se pun 15 linguri de pulbere de rostopască (se obţine prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râşniţa electrică de cafea), peste care se adaugă 400 ml. (2 pahare) de alcool alimentar de 50 de grade.

Borcanul se închide eremtic şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se păstrează în sticluţe închise la culoare. Se administrează diluată în puţină apă.

Combate spasmele digestive

Rostopasca conţine alcaloizi, substanţe care relaxează rapid musculatura netedă a tubului digestiv.

♣ Tratamentul se face simptomatic, la apariţia aspasmelor: se iau câte 3 – 4 linguriţe pe zi.

Tratează indigestia şi dispepsia

Potrivit cercetărilor medicului german J.C. Bauman, nu există medicament natural mai eficient ca rostopasca, în ceea ce priveşte tratarea problemelor ce ţin de digestie. Administrată regulat, planta diminuează senzaţia de greaţă, stimulând puternic producerea de sucuri gastrice şi de bilă. Totodată, tinctura de rostopască elimină starea de disconfort şi de greutate în stomac, apărută în cazul indigestiei.

♣ Se ia câte jumătate de linguriţă de tinctură, de 4 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă, în cure de câte 3 săptămâni.

Indicată în ateroscleroză, apnee

Tinctura de rostopască est benefică şi în ateroscleroză sau apnee.

♣ Se iau câte 5 picături, la 50 ml. de apă sau lapte, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă, timp de 14 zile, urmate de o pauză de 10 zile, după care curs se repetă.

rostopasca
Rostopasca stimuleaza producerea de bila

Combate herpesul bucal şi genital

Atât herpesul bucal, cât şi herpesul genital se combat eficient, atât intern, cât şi extern, cu ajutorul tincturii de rostopască, efectele tratamentului fiind rapide şi de durată.

♣ Intern, se administrează câte o linguriţă de tinctură de rostopască, de 3 ori pe zi, în cure de 12 zile.

♣ Extern, se combină în proporţii egale tinctură de rostopască cu tinctură de propolis, şi se aplică prin picurare (nu prin tamponare cu vată) pe zona afectată, de 4 – 6 ori pe zi.

Vindecă rănile infectate

Din studiile cercetătorului rus Vladimir Molochko aflăm că rostopasca distruge bacteriile patogene din zona tratată, reuşind să penetreze ţesuturile în profunzime,  ceea ce duce la o vindecare completă a infecţiei.

♣ Pe zona afectată, se aplică comprese cu tinctură de rostopască, care se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Se fac 2 – 3 aplicaţii pe zi, până la vindecare. Eficienţa lor este imediată.

Precauţii şi contraindicaţii

Este indicat ca tratamentul cu rostopască să fie să fie făcut sub îndrumarea unui fitoterapeut cu experienţă. În cazuri rare, care ţin de o sensibilitate individuală, rostopasca poate da şi tulburări hepatice, mergând până la hepatită.

Tratamentul se începe gradat, cu doze mici, iar dacă apar simptome precum greaţă, inapetenţă, mărire în volum a ficatului, colorarea în roşu a urinei sau îngălbenirea corneei, administrarea se întrerupe imediat.

Aplicată pe piele, rostopasca poate produce alergie, astfel că în tratamentele externe, se va face mai întâi un test pe o suprafaţă mică de tegument, pentru testarea eventualelor reacţii adverse.

Este contraindicată femeilor însărcinate şi care alăptează, bolnavilor cu epilepsie, astm bronşic, unele sindroame nevralgice, angină pectorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *