Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

TINCTURA de AFINE, un elixir pentru ochi şi inimă – reţeta + 14 utilizări terapeutice

Atât fructele afinului (Fructus myrtilli), cât şi frunzele (Folium myrtilli), conţin mirtilină, o substanţă care penetrează celula bacteriei şi îi slăbeşte vitalitatea.

O porţie de afine – fructe specifice marilor înălţimi – valorează cât 3-4 casete cu vitamine – cu specificaţia că vitaminele A, B1, B2, E, F şi PP sunt mai uşor de asimilat.

Acţiunile lor terapeutice impresionează atât prin mărime, cât şi prin efectul deosebit, ceea ce le transformă în adevărate alimente-medicament.

Pentru a se obţine rezultate terapeutice reale, se va opta întotdeauna pentru afinele de munte, culese direct din flora spontană, micuţe şi cu un gust intens, care sunt cele mai bogate în vitamine (spre deosebire de afinele la caserolă, vândute în supermarket).

Recoltarea şi uscarea afinelor

Începând cu luna august, se pot recolta fructele, care se usucă la soare, aşezate pe un singur rând, nesuprapuse, în spaţii aerisite şi bine ventilate.

Pentru că, de cele mai multe ori, uscarea la soare nu este suficientă, se continuă pe cale artificială, în cuptorul aragazului, la o temperatură de 70-80 de grade Celsius, cu uşa întredeschisă.

Din fructele uscate se poate obţine şi tinctură, un remediu extrem de valoros pentru sănătate, cu multiple întrebuinţări terapeutice.

Tinctură de afine – Reţetă

Ingrediente

2 linguri de afine uscate; 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade

Mod de preparare

Într-un recipient din sticlă, se pun afinele uscate, peste care se toarnă alcoolul alimentar. Se lasă la macerat timp de 10 zile, în toată această perioadă agitându-se de 3-4 ori pe zi.

Tinctura se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat, în frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplină. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu depus pe fundul recipientului. Se păstrează în sticluţe prevăzute cu dop pipetă. Tinctura de afine preparată în casă este valabilă timp de 2 ani.

Administrare

De regulă, se ţin cure de 30 de zile, cu pauze de 2 săptămâni. Tinctura se administrează înainte de fiecare masă, într-o cană de ceai.

Lista de afecţiuni în care se foloseşte cu succes tinctura de afine este una generoasă:

Afecţiuni ale ochilor

Acuitate vizuală scăzută, miopie, astigmatism miopic, presbitism, cataractă – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

Fotofobie (greutatea ochiului de a se acomoda cu lumina) – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

tinctura de afine.
Tinctura de afine protejeaza ochii si inima

Retinopatie diabetică – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze saschiu.

Tratament de întreţinere după intervenţii chirurgicale oculare – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de gălbenele.

Boli ale inimii

Protector şi coronarodilatator al miocardului – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de saschiu.

Sechele după infarctul miocardic şi cerebral – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Regulator al tensiunii arteriale (pe lângă medicaţia alopată) – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Creşterea rezistenţei vaselor sanguine, în bolile aparatului circulator periferic (fragilitate capilară, capilare dilatate, vene dilatate) – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba sau saschiu.

Diaree acută sau cronică nespecifică –  câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de gălbenele/ volbură.

Imunostimulator – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de măceşe.

Ateroscleroză cerebrală – se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Hipoglicemiant – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai din frunze de ginkgo biloba.

Diabet (complicaţii neurologice şi vasculare) – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de teci de fasole.

Îmbătrânire – câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de saschiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *