Supa-cremă de dovleac cu mere este o rețetă care merită încercată, datorită gustului său deosebit și texturii sale fine.
Este ușor digerabilă și păstrează mulți dintre nutrienții ingredientelor. Fibrele alimentare pe care acest preparat le conține asigură o digestie sănătoasă.
De asemenea, prin conținutul bogat în fibre și senzația de sațietate pe care o conferă, supa-cremă de dovleac cu mere poate fi un adjuvant al regimurilor de slăbire.
Dovleacul conține un aminoacid esențial, triptofan, cu rol în producerea serotoninei, cunoscut drept hormon al fericirii, care oferă o stare de bine și ajută la combaterea stresului.
Supă – cremă de dovleac cu mere
Ingrediente (pentru 4 persoane)
- 500 g miez de dovleac
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 mere
- 1 litru supă limpede de legume
- 4 fire de rozmarin
- 1 ceapă
- 20 g ghimbir
- 1 vârf de cuțit scorțișoară pulbere
- sare
- piper
Supă limpede de legume:
Ingrediente:
- 1,5 l apă
- sare
- 600 g legume (morcovi, ceapă, cartofi, țelină, păstârnac)
- pătrunjel verde
Se curăță zarzavaturile, se spală, se taie în bucăți mai mari și se pun la fiert în apă, la foc mic. După ce au fiert aproximativ o oră, se adaugă verdeața și se ține vasul acoperit pentru încă 5 minute, apoi se strecoară amestecul.
Modul de prepare a supei – cremă
– Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se taie dovleacul în opt, se îndepărtează semințele și se ung bucățile cu ulei (1 lingură). Se așează pe o tavă, se stropesc cu apă și se lasă să se pătrundă, la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. După ce s-au răcit, se îndepărtează coaja.
– Se călesc ușor ceapa și ghimbirul curățate și tocate mărunt, în uleiul rămas (1 lingură), și se adaugă dovleacul și un măr și jumătate curățate de coajă și semințe și tăiate în sferturi.
– Se adaugă apoi supa limpede de legume. Se lasă dovleacul și mărul să mai fiarbă încet vreme de 10 minute, după care se adaugă sare, piper și scorțișoară.
– Se adaugă amestecul în blender și se mixează până la obținerea unei supe groase și cremoase. Se servește caldă.