Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SULFINA este foarte eficientă în reumatism, conjunctivită, gingivită şi arsuri (tratamente externe)

Sulfina (Melilotus officinalis) este o plantă înrudită cu lucerna şi cu fasolea, făcând parte din familia leguminoaselor.

Poate ajunge până la 1 metru şi are flori galbene, delicate şi cu un miros dulce, care aduce aminte de cel al vaniliei.

Utilizarea sulfinei ȋn tratamentele externe

În scop terapeutic, se folosesc părţile aeriene înflorite ale plantei, cu tot cu frunze.

În tratamentele externe se foloseşte:

– pulberea de sulfina, obţinută prin măcinarea fină, cu râşnița electrică de cafea, a părţilor aeriene uscate. Pulberea se păstrează în borcănele închise ermetic, în locuri ferite de lumină, astfel încât principiile sale active să nu se degradeze.

Cu pulberea de sulfină astfel obţinută se prepară şi un ceai, folosit cu succes în aplicaţiile externe:

– ceai de sulfină: 

Se iau 4-6 linguriţe de pulbere de frunze de sulfină  şi se macerează timp de 8 ore într-un sfert de litru de apă, după care se filtrează, iar preparatul obţinut se lasă deoparte.

Peste planta rămasă după filtrare se toarnă un sfert de litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. În final, se combină maceratul anterior obţinut cu infuzia.

Sulfina are efecte antiinflamatoare

Conjunctivită

Sulfina poate fi de un real ajutor în tratarea conjunctivitei, graţie efectelor sale antiinflamatoare. Totodată, sulfina reduce edemele oculare, calmează mâncărimile şi ajută la redarea aspectului normal pleoapelor.

  • Se pun comprese cu ceai de sulfină, pe pleoapele închise, zilnic, până la vindecare.

Dureri şi inflamaţii articulare

Sulfina are efecte antiinflamatoare articulare puternice, ajutând la redarea mobilităţii articulatiei. Cataplasma cu sulfină este o reţetă foarte eficientă în reumatism.

  • Se amestecă 5 linguri de pulbere de sulfină cu apă călduţă, până când se formează o pastă. Pasta se aplică printr-un tifon subţire pe articulaţia afectată şi se acoperă cu un nailon (pentru a nu se usca), cel puţin 2 ore pe zi.

Gingivită

Sulfina are efect bactericid, ajută la cicatrizarea gingiilor şi previne sângerarea lor. Tratamentul reduce inflamația şi senzaţia de jenă produsă de infecţiile gingivale.

  • Se clăteşte gura cu ceai de sulfină, de 3-4 ori pe zi.

Arsuri

Compresele cu ceai de sulfină au efect de diminuare a edemelor şi de grăbire a vindecării.

  • Se aplică ceai de sulfină, într-o formă mai concentrată (4 linguri la cană), pe arsura proaspătă, sub formă de compresă. Se ţine vreme de minimum 4 ore pe locul afectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *