Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUCUL de CĂTINĂ este un super – energizant (cura care ne stimulează din plin)

Cătina este foarte bogată în vitaminele A, C, PP, la care se adaugă întreg complexul vitaminic B.

De altfel, cătina se numără printre plantele cu cel mai ridicat conținut de vitamine F și E (vitamina E mai este numită și vitamina tinereții), întrucât este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism.

Cătina: recoltare

Fuctele de cătină se pot cumpăra de la piață sau se pot culege inclusiv pe perioada iernii, chiar și atunci când sunt înghețate.

Ele rezistă pe ramuri fără să-și piardă proprietățile terapeutice, chiar la geruri de-40 de grade Celsius, sub zăpezi de peste un metru.

Boabele se desprind prin tăiere de pe trunchi, urmând ca ulterior să fie luate de pe ramuri cu ajutorul unei furculițe.

Boabele se pot păstra la rece, în frigider, timp de 1-2 săptămâni. Din ele se poate obține un suc energizant pentru înfruntat iarna.

Cura cu suc de cătină

Sucul proaspăt (sau mai degrabă nectar, deoarece conține și pulpa, și coaja fructului) se obține prin zdrobirea fructelor proaspăt culese, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Sucul de catina ,energizant natural

Zdrobirea se face într-un vas de porțelan, până când se formează o pastă foarte aproape de consistența lichidă, care va fi consumată imediat, pentru a nu se oxida.

  • Se ia câte 1 lingură de suc de cătină diluat într-un pahar de apă, de 2-3 ori pe zi, în cură de 15 zile, vreme de 3 luni.

Un super-energizant

Fructul acru-astringent al cătinei este cel mai puternic concentrat de energie pe care natura ni-l pune la dispoziție pentru a trece cu bine peste zilele friguroase. Fructele cătinei sunt o adevărată farmacie, conținând aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului uman.

Sucul de cătină are puternice efecte remineralizante și vitaminizante. Are proprietăți antibiotice, combătând direct infecțiile bacteriene, fiind de ajutor în caz de imunitate scăzută, sensibilitate la infecții.

Efectul tonic al cătinei se datorează conținutului său foarte mare de vitamina C (între 0,2 și 0,6 grame la 100 de grame de fructe!).

Vitamina E, fierul și provitamina A participă, de asemenea, la tonificare.

Sucul proaspăt de cătină este, în primul rând, un incomparabil energizant, ideal pentru fortificarea sistemului imunitar, în sezonul bântuit de răceli și de gripe.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *