Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUCUL de CĂTINĂ este un elixir regenerant și detoxifiant foarte puternic. Întărește imunitatea și dă rezultate de excepție în bolile grave

Cătina are puternice efecte remineralizante și vitaminizante, fiind folosită ca stimulent al sistemului imunitar, mai ales în timpul sezonului rece.

Cătina se numără printre plantele cu cel mai ridicat conținut de vitamine F și E (vitamina E mai este numită și ‘’vitamina tinereții’’).

Pe lângă vitamina E, boabele de cătină sunt foarte bogate în vitamina A, C, Pp, la care se adaugă întreg complexul vitaminic B.

Se culege chiar și când este înghețată

În cazul când nu se cumpără de la piață, fructele de cătină se pot culege pe toată durata toamnei și-a iernii, chiar și atunci când sunt înghețate, putând fi păstrate la rece, în frigider, vreme de 1-2 săptămâni.

Sucul de cătină

Sucul se obține din fructele proaspete de cătină, prin zdrobire cu lingura de lemn, și nu prin presare sau centrifugare, deoarece în acest fel s-ar pierde componente ale cătinei extrem de importante.

Gustul destul de acru și astringent al sucului de cătină se poate face mai suportabil prin adăugarea mierii curate de albine (în proporție de 3:1), care îi potențează efectul.

  • Se consumă suc de cătină, zilnic, în cantități de 50-100 ml. (50 ml = un sfert de pahar), o cură durând minimum 1 lună.

Întărește sistemul imunitar

Acest suc de cătină are puternice efecte remineralizante și vitaminizante, ajutând organismul să lupte cu boala. În plus, fructul de cătină are proprietăți antibiotice, combătând direct infecțiile bacteriene (imunitate scăzută, sensibilitate la infecții).

Ca tratament al unor boli

Mai ales atunci când este asociat cu o alimentație lacto-vegetariană, sucul de cătină este un elixir regenerant și detoxifiant foarte puternic, cura cu el dând rezultate de excepție în bolile grave. Sucul este indicat în:

• boli ale sistemului respirator (bronșită cronică, astm), sensibilitate la infecțiile respiratorii ale persoanelor intoxicate prin fumat, care lucrează în mediu toxic: o cură de 1 lună cu suc de cătină are efecte puternice și stabile în timp.

• stări depresive: pe lângă un regim cu multe crudități, se bea câte un sfert de pahar de suc, dimineața și seara.

• cancer cu diverse localizări: o combinație foarte eficientă ȋn acest tip de afecțiuni este aceea dintre sucul de cătină (un sfert de pahar) şi sucul de usturoi (2-3 lingurițe); ȋn leucemie, o  cură de 1-2 luni cu suc de cătină are efecte miraculoase.

• infecții virale: herpes,  hepatită virală A, B, C, HIV – acțiunea cătinei se manifestă prin stimularea imunitară, care se face gradat; se urmează  cura cu suc de cătină, vreme de minimum 40 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *