Grăsimea abdominală incomodează deopotrivă femeile şi bărbaţii, ridicând mai multe riscuri de sănătate decât oricare alt ţesut adipos din organism.
Grăsimea abdominală este asociată cu probleme grave de sănătate, printre cele mai frecvent întâlnite numărându-se bolile de inimă, atacul vascular – cerebral şi diabetul zaharat de tip 2.
Pentru a preveni toate aceste riscuri, se poate apela la un remediu naturist preparat din doar 3 ingrediente, care oferă rezultate vizibile după doar o săptămână de la administrare.Ȋn plus, pe lângă subţierea taliei, acesta aduce vitalitate şi sănătate pentru întreg organismul.
Remediu pentru subţierea taliei
Ingrediente
1 cană suc de grapefruit proaspăt stors
2 linguri oţet de mere organic
1 linguriţă miere de calitate
Mod de preparare
În recipientul blender-ului se toarnă cană cu suc de grapefruit, peste care se adaugă oţetul de mere şi mierea.
Ingredientele se amestecă bine, timp de proximativ 3 minute, până la obţinerea unei băuturi cremoase.
Mod de administrare
Din acest preparat se beau câteva înghiţituri, înainte de masa de prânz şi cină, pe o perioadă de o săptămână, urmată de o pauză de 7 zile, după care cura se poate repeta.
Grapefruit-ul ajută la scăderea în greutate
Pe lângă efectele pozitive evidente asupra sănătăţii, grapefruit-ul ajută la slăbit. Fructul conţine o enzimă care arde grăsimile, ajutând la absorbţia şi reducerea amidonului şi zahărului din organism.
Mai mult decât atât, cercetările realizate de către Dr. Ken Fujioka de la Centrul de Cercetare Nutriţie şi Metabolism şi din cadrul Clinicii Scripps din California, au arătat că există o legătură fiziologică între grapefruit şi insulină, dat fiind faptul că proprietăţile chimice ale acestui fruct reduc nivelurile insulinei şi susţin scăderea în greutate.
Insulina ajută la reglarea metabolizării grăsimii. Astfel, cu cât este mai redusă cantitatea de insulină după o masă, cu atât creşte eficacitatea organismului de a procesa mâncarea pentru a o folosi sub formă de energie, ceea ce implică o depunere mai scăzută sub formă de grăsime.
Astfel spus, grapefruit-ul, cu un indice glicemic redus, de 30, reduc nivelul de insulină, conducând asftel, la scăderea în greutate.
Oţetul de mere arde grăsimile
Oţetul de mere stimulează procesele de eliminare din organism, în special tranzitul intestinal, şi activează anumite lanţuri metabolice care favorizează slăbitul.
Acidul acetic şi biosubstanțele din oţetul de mere absorb grăsimea depusă în celule, transportând-o mai departe, spre ardere. Ajută la descompunerea albuminei din stomac în aminoacizi foarte importanţi pentru producerea – la nivelul hipofizei – a unui hormon special, cu acţiune lipolitică.
Noaptea, după aproximativ 2 ore de la instalarea somnului, acest hormon deschide celulele adipoase şi transportă grăsimea prin sânge, către celulele somatice, unde este arsă. Astfel, ‘’pernuţele de grăsime’’ (inclusiv cea abdominală) scad văzând cu ochii.
Alte substanţe care intră în compoziţia otetului de mere, cunoscute pentru proprietatea de a distruge grăsimile, sunt: vitamina B6 şi C, magneziul şi fierul. Pectinele existente în oţetul de mere combat bacteriile şi inflamaţiile intestinale ce duc la depunerea grăsimilor. În plus, oţetul de mere stimulează digestia şi taie senzaţia de foame.
Mierea intensifică efectul otetului de mere
Foarte bogată în substanţe preţioase – enzime, vitamine, substanţe minerale, microelemente – precum şi aminoacizi – de o importanţă vitală şi pe care organismul uman nu îi poate produce singur, mierea ajută la digestie, facilitând procesul de slăbire.
Acţiunea otetului de mere este intensificată de miere şi invers. Pentru a beneficia, însă, de rezultate spectaculoase, este foarte important ca mierea să fie curată, de calitate.