Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SOSUL de MERE poate înlocui zahărul, uleiul, untul şi oul în REŢETE

Pentru a găti sănătos, putem lua în calcul câteva trucuri cu înlocuitori sănătoşi şi dietetici pentru ingredientele reţetelor.

Reţetele standard pot fi îmbunătăţite prin mici schimbări care conferă un plus de gust şi mai ales de vitamine, minerale, nutrienţi esenţiali.

Sosul de mere, înlocuitorul sănătos şi dietetic

Sosul de mere este un piure fără grăsimi ce poate fi folosit în cantitate egală cu cea recomandată de ulei în reţetele de pâine, brioşe şi chiar şi pentru negrese şi torturi.

Se prepară foarte simplu, doar din mere şi scorţişoară, sau, puţin mai alaborat, din 1,5 kg. mere, coaja rasă de la o lămâie, 1 cană de apă, 2 beţe de scorţişoară. Opţional, se pot adăuga şi 4 linguri de zahăr brun.

Sos de mere pentru zahăr

Sosul de mere poate înlocui cu succes zahărul, oferind suficientă aromă dulce, fără caloriile inutile şi goale.

Putem înlocui zahărul din reţetele de pâine, reţeta de fursecuri sau prăjituri (inclusiv negrese sau torturi) cu nişte sos de mere: 250 gr. sos de mere au aproximativ 150 de calorii, pe când 250 gr. de zahăr oferă circa 770 de calorii. Înlocuiţi întreaga cantitate de zahăr cu sos de mere, însă pentru fiecare 250 de grame de sos de mere va trebui să eliminaţi un sfert din lichidele din reţetă.

piure-mere-fara-zahar
Sosul de mere, inlocuitor sanatos si dietetic

Sos de mere pentru ulei şi unt

Sosul de mere reprezintă un înlocuitor grozav pentru o mulţime de alimente care pot îngrăşa. Acest piure sănătos poate oferi consistența adecvată şi o aromă dulce, fără adaosul de grăsimi pe care untul sau uleiurile rafinate îl oferă.

Ca înlocuitor pentru ulei şi unt, sosul de mere merge excelent pentru pâinea dulce, precum pâinea de banane sau zucchini, ori pentru brioşe. Este indicat ca în primă fază să înlocuim doar jumătate din cantitatea de grăsime cu sos de mere, pentru a ne obişnui cu noul mod de preparare a reţetei.

Sos de mere pentru ou

În reţete, oul poate fi înlocuit cu sos de mere, care ţine ingredientele împreună şi emulsionează compoziţia. Sosul de mere este un înlocuitor ideal în perioada de post sau în momentul în care dorim să reducem aportul caloric într-un preparat – 125 grame de sos de mere reprezintă egalul unui ou.

Sos de mere ca agent de creştere

Sosul de mere şi bananele pisate se pot folosi în reţetele de fursecuri, prăjiturele, ca agent de afânare.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *