Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Soia Neagră – Aliment Energetic Valoros, Remineralizant şi Echilibrant Celular

Cu o aromă dulce şi o consistenţă uşoară, soia neagră conţine mai mulţi antioxidanţi, mai multe proteine şi mai puţini carbohidraţi decât alte leguminoase, fiind un aliment cu multiple uitlizari culinare şi beneficii asupra sănătăţii organismului.

Cunoscută şi sub denumirea de ‘’planta-minune’’ sau ‘’biftec vegetal’’, soia neagră (‘’Kuromame’’) este o variantă coloristică a boabelor de soia galbenă.

Poate fi găsită în magazinele cu profil naturist, la rafturile din supermarket-uri cu produse bio sau în magazinele online naturiste.

Principalii constituienți

Datorită valorii sale nutritive foarte apropiată de cea a produselor de origine animală, soia neagră este considerată unul dintre cele mai importante alimente.

Conţine protide 40%, spre deosebire de 15-20% prezente în carne. De asemenea, boabele de soia neagră conţin lipide 12-25%, faţă de 1-4% în carne, precum şi glucide 10-15%.

Printre principalii constituienți ai alimentului se mai numără săruri minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, etc.), vitamine (A, B1, B2, D, E, F), lecitină (înrudită cu cea a gălbenuşului de ou), diastaze, celuloză, cazeină.

Toate acestea fac din soia neagră un aliment complet, foarte digerabil, constructor de primul ordin – muşchi, oase, nervi. Este un energetic valoros, remineralizant şi echilibrant celular.

boabe de soia neagra
Soia Neagra Intarzie Imbatranirea

Antocianina – Beneficii asupra sănătăţii organismului

Soia neagră conţine din abundenţă antocianină, un polifenol cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii, printre care şi antiȋmbatranirea.

Acest polifenol luptă împotriva înmulţirii celulelor canceroase, motiv pentru care suplimentarea dietei cu boabe de soia neagră ajută la prevenirea cancerului.

Consumul regulat de soia neagră ne ajută să arătăm mai tineri timp îndelungat, datorită efectului antiȋmbatranire a alimentului, iar prin întărirea şi blocarea arterelor, putem reduce riscul în a dezvolta arterioscleroză.

Alte beneficii aduse sănătăţii prin introducerea antocianinei în dietă constau în susţinerea metabolismului lipidelor (un metabolism mai eficient de ardere a grăsimilor) şi diminuarea nivelului de colesterol din sânge prin îmbunătăţirea circulaţiei.

Fibrele dietetice – un alt atu al boabelor de soia neagră

Boabele de soia neagră mai conţin fibre dietetice, care introduse în meniul zilnic, oferă beneficii deloc de neglijat:

→ Îmbunătăţirea funcţiilor intestinale

→ Scăderea colesterolului

→ Prevenirea unei creşteri rapide a zahărului din sânge

→ Protejarea organismului împotriva bolilor canceroase

→ Scăderea riscului de atac de cord

soia neagra
Soia Neagra Reduce Colesterolul ”Rau”

Alte beneficii asupra sănătăţii organismului ale consumului regulat de boabe de soia neagră sunt prevenirea apariţiei osteoporozei (prin fixarea calciului în oase); prevenirea apariţiei cancerului de prostată, colon şi sân; reducerea riscului atacurilor coronariene.

Ca aliment în regim alimentar, soia neagră este recomandată, în special, ca ajutor în tratarea unor boli cronice legate de sistemul circulator, hipertensiv, hipercolesteronemie, cardiopatie ischemică. Totodată, este indicată pentru tratarea unor afecţiuni legate de nutriţie, precum obezitatea sau constipaţia cronică.

Boabele de soia neagră – cum le gătim

Boabele de soia neagră sunt un ingredient excelent pentru tocăniţe, supe, meniuri vegetariene, salate. Atunci când sunt măcinate, ele pot fi folosite cu succes în chiftele sau paste.

Metodă de preparare

Înainte de a le găti, boabele de soia neagră, vor fi ţinute la hidratat (la înmuiat, în apă) pentru minimum 8 ore.

După această perioadă, se pot fierbe în apă sărată într-un raport de 1:2,5 (la o porţie de boabe de soia, 2,5 porţii apă), timp de aproximativ 60 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *