Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Slăbiţi cu ANGHINARE: elimină apa în exces din ţesuturi, scade zahărul din sânge şi pofta de dulce (reţete)

Anghinarea  (Cynara scolymus), numită în popor şi angină, anghină, carcioafă, amăreală sau darul Sfintei Marii, este un excepţional drenor biliar, depurativ şi tonic al ficatului.

Pe lângă faptul că previne, tratează sau vindecă diverse boli, anghinarea ajută şi la scăderea în greutate.

Anghinarea are efecte puternic detoxifiante şi diuretice

Planta are efecte puternic detoxifiante şi diuretice (de eliminare a apei în exces din ţesuturi), scade nivelul zahărului din sânge şi pofta de alimente dulci.

Asociat cu o dietă sănătoasă, în care se consumă legume, fructe, ouă şi peşte, regimul de slăbit cu anghinare este cu adevărat eficient. Se reduce, de asemenea, consumul de alimentele prăjite şi cu conţinut ridicat de grăsime, zahărul, sarea, consumul de cafea şi ceai negru.

Tinctură de anghinare pentru slăbit

  • Se macină foarte fin, cu râşnița electrică, tulpinile uscate de anghinare, după care se cern printr-o sită fină. Ȋntr-un recipient de sticlă se adaugă 10 linguri cu pulbere de anghinare, peste care se toarnă 1 ceaşcă de alcool alimentar de 40-65 grade. Recipientul se închide ermetic, iar preparatul se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează lichidul şi se depozitează în loc întunecos şi rece.

Din această tinctură se ia câte 1 linguriţă amestecă cu puţină apă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. Cura durează 1 lună şi poate fi reluată după o pauză de 2 săptămâni.

Tinctura de anghinare se poate cumpăra şi de la Plafar.

Anghinarea are puternice efecte detoxifiante si diuretice

Ceai de anghinare pentru slăbit

  • Peste 1 lingură de frunze mărunţite de anghinare se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15-20 minute, în vas acoperit, apoi se strecoară.

O jumătate din cantitatea de ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul în cursul zilei, înainte de mese. Este bine ca tratamentul să se facă progresiv, începând cu doze mici, în primele zile, ca apoi să se crească treptat.  Se urmează cure de 2 săptămâni. După 14 zile, cura se poate relua.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de anghinare nu se recomandă în caz de blocaj biliar, deoarece pot agrava simptomele, datorită efectelor colecistochinetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *