Siropul de sfeclă roşie este bogat în vitamine şi microelemente care menţin tinereţea şi asigură buna funcţionare a ficatului.
Important este şi faptul că, spre deosebire de restul legumelor, vitaminele şi microelementele din sfecla roşie nu se dezactivează în procesul de prelucrare termică.
Există mai multe metode de preparare a siropului de sfeclă roşie, toate cu efecte excepţionale asupra sănătăţii:
Sirop de sfeclă roşie pentru detoxifiere
Pentru întărirea imunităţii, eliminarea toxinelor, detoxifierea ficatului, sănătatea părului şi pielii, îmbunătăţirea funcţionarii tractului intestinal, tratarea constipaţiei.
- Se iau 5-6 sfecle mici, cu tot cu coajă, se spală foarte bine şi se pun într-un litru de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când lichidul se îngroaşă, apoi se strecoară. Se beau câte 150 ml. sirop, de 2-3 ori pe zi, timp de 1-2 luni.
Reteta siropului din sfeclă roşie
Sfecla roşie are un puternic efect de energizare şi de remineralizare a organismului, conţinând multe glucide, oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) şi vitaminele A, B, C şi PP. Siropul este foarte util în tratarea anemiilor, a asteniilor de primăvară şi de toamnă, fiind un foarte bun energizant natural în caz de oboseală generală.
- Într-o sticlă de 1 litru se pun 4 linguri de sfeclă roşie dată prin răzătoare, 4 linguri de ulei de măsline, 4 gălbenuşuri de ou, 4 linguri de miere polifloră şi 1 lingură seminţe de in pisate;
- Se amestecă bine şi se umple sticla cu un ceai preparat prin macerare la rece, timp de 8 ore, din pătlagină, coada-calului, busuioc şi vâsc (frunze sau ramuri tinere uscate, de la farmaciile şi Plafarele autorizate), în părţi egale. Se agită compoziţia şi se bea pe parcursul unei zile, cu o oră înaintea meselor principale.
Sirop din sfeclă pentru afecţiuni pulmonare
Este un foarte bun energizant, ajutând totodată şi în tratamentul afecţiunilor pulmonare.
- Se prepară un sirop din 6 linguri suc de sfeclă roşie, 6 linguri ulei de măsline, 6 linguri de miere polifloră, 6 gălbenuşuri de ou şi 2 linguri de hrean bine mărunţit. Se amestecă în 500 ml. ceai rece de busuioc, preparat prin macerare timp de 8 ore. Se ia de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale. Siropul se împarte în aşa fel încât să fie luat de 6 ori în două zile.
Sirop pentru amigdalită
- Se dă pe răzătoare sfeclă crudă, se umple un borcan de 700 ml, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi se lasă la macerat 3 ore, amestecând periodic. Sucul se stoarce şi se amestecă cu puţină miere. Se face gargară la fiecare 2 ore, iar în pauzele dintre gargare se mestecă încet câte o felie de sfeclă crudă.
Sirop adjuvant în hipertensiune
- Pentru reglarea tensiunii, se amestecă în părţi egale suc de sfeclă cu miere de albine. Se beau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi (mierea poate fi înlocuită cu suc de păducel).
Sirop contra pietrelor în colecist
Pentru eliminarea pietrelor din colecist, concomitent cu alte metode, se administrează şi următorul sirop:
- Un kilogram de sfeclă roşie tăiată felii subţiri se fierbe în 2 litri de apă, până se obţine un sirop concentrat. Se beau câte 150 ml, de 4 ori pe zi, cu 40 de minute înainte de masă.
Ne place ,mulțumim !
Ne place .Sanatate
Consum dimineata pe stomacul gol o cana de suc + o feliuta de lamie…
Ce părere aveți de sucul ăsta? ! Se găsește in kaufland!
Nu,sint conservanti
Nu are nici un conservant! Este 10lei litru.
Multumesc pentru informatie, numai sa fie natural.
Din cate stiu eu fructele nu trebuiesc amestecate cu legumele. Noi facem acasa sfecla cu morcov . Chiar si bebe bea un biberon
Sucul de sfecla nu se consuma imediat ci se lasa 2 ore sa se odihneasca.