Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SFECLA ROȘIE are efecte terapeutice puternice în bolile STOMACULUI și ale INTESTINULUI

Sfecla roșie este un superaliment nutritiv pentru organism, ca de altfel, un remediu excelent pentru bolile stomacului și ale intestinului.

Această legumă reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folați, mangan și potasiu,  fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru și fosfor.

Suc de sfeclă, pentru bolile stomacului 

Sucul de sfeclă roșie obținut cu ajutorul storcătorului electric centrifugal este un remediu excelent împotriva arsurilor gastrice, a refluxului gastro-esofagian sau a ulcerului.

Fiind puternic alcalin, sucul de sfeclă roșie tamponează aciditatea excesivă din stomac.

  • O licoare extraordinară pentru prevenirea și calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiperaciditate se obține din  100 ml de suc de sfeclă roșie, 100 ml de suc de cartofi cruzi și 500 ml de suc de morcov.

Calmează crizele de stomac

Alcătuită în proporție de 80% din fibre, sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive.

  • Persoanele cu un stomac sensibil sunt sfătuite să consume sfeclă roșie fiartă sau coaptă. Se prepară un amestec dintr-o rădăcină mică de sfeclă roșie fiartă, 1 linguriță de hrean ras și 1 lingură de miere, care se consumă după masă.

Salată de sfeclă, pentru intestin

Efectele benefice ale sfeclei nu se opresc la nivelul stomacului. Intestinul este unul din marii beneficiari ai salatelor de sfeclă.

Salata de sfeclă conține cantități impresionante de fibre alimentare, adică substanțe nedigerabile care  curăță sistematic tubul digestiv, luptând contra constipației și a sindromului colonului iritabil, dar și pentru prevenirea cancerului de colon și de rect.

Sfecla crudă sau fiartă previne bolile intestinului, ajută la normalizarea tranzitului intestinal, precum și la menținerea tonusului fizic și psihic al bolnavului de cancer.

De asemenea, un consum corespunzător de sfeclă crudă duce la formarea unui anumit tip de celule la nivelul intestinului gros (CD8), care detectează și distrug formațiunile maligne la acest nivel.

  • Pentru aceasta, se consumă sfeclă crudă sau fiartă, câte 150-300 de grame pe zi. Sfecla crudă va fi asociată în salatele de crudități, în proporția 1:2-1:3, cu alte rădăcinoase, precum morcovul, țelina, pătrunjelul, sau cu salată verde ori varză roșie.

O cură cu sfeclă crudă durează minimum 2 săptămâni, durata maximă fiind de 2 luni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *