Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SFECLĂ ROŞIE cu MIERE: 5 combinaţii care fac minuni pentru sănătate

Sfecla roşie cu miere reprezintă o combinaţie extraordinară pentru organism.

Sfecla roşie este bogată în fitonutrienți, are efect antioxidant, antiinflamator şi detoxifiant.

Este o sursă bogată de vitaminele A, B şi C, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor şi acid folic, conţine carbohidraţi care se transformă în energie pentru organism, şi are puţine calorii.

Combinată cu miere de albine, sfecla roşie se transformă într-un puternic medicament natural, cu efecte pe termen lung.

Iată câteva reţete rapide şi eficiente, uşor de preparat în casă şi de administrat:

Curăţirea sângelui, întărirea imunităţii

Preparatul poate fi consumat şi pentru restabilirea forţelor organismului slăbit după o boală grea.

⇒ Se taie mărunt 500 gr. sfeclă şi 500 gr. morcov, iar peste legume se toarnă apă clocotită cât să le acopere cu 2 degete. Se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. După ce legumele s-au fiert, se adaugă câte 1 cană de stafide şi caise uscate, şi se lasă să mai fiarbă 5 minute. După răcire, preparatul se amestecă cu 2 linguri de miere de albine şi se păstrează într-un loc răcoros pentru 12 ore.

♣ Se consumă câte 100 – 150 gr, de 3 ori pe zi, timp de 1 lună.

Revitalizarea organismului

Vinul tonic din sfeclă este recomandat pentru revitalizarea organismului după intervenţii chirurgicale, chimioterapie şi în timpul tratamentelor de lungă durată.

⇒ Se amestecă în cantităţi egale, câte 250 ml. sucuri de: sfeclă, morcov, ridiche neagră, usturoi, lămâie, miere de albine şi vin roşu dulce. Vinul se păstrează în vase de sticlă, în frigider.

♣ Se administrează câte 50 ml, de 3 ori pe zi. Cantitatea – 1750 ml – reprezintă o cură care se repetă de 5 ori pe an, cu pauze de 3 – 4 săptămâni.

sfecla-rosie-cu-miere
Sfecla rosie cu miere – medicament cu efect detoxifiant

Slăbire

Sucul natural pe bază de suc de sfeclă şi miere este sărac în calorii şi bogat în antioxidanţi şi fibre  care ajută în procesul de slăbit.

♣ Se amestecă foarte bine 1 cană (250 ml.) de suc de sfeclă roşie cu 1 lingură miere de albine (până la dizolvare). Băutura se consumă în fiecare dimineaţă, timp de 30 de zile. Nu se depăşeşte doza.

Amigdalită

⇒ Se ia un borcănel de 700 ml. şi se umple cu sfeclă crudă dată pe răzătoare. Se adaugă 2-3 linguri de oţet şi se lasă la macerat vreme de 3 ore, amestecând periodic. După acest interval de timp se stoarce sucul, care se amestecă cu puţină miere de albine lichidă.

♣ Cu lichidul obţinut se face gargară la fiecare 2 ore. Pentru grăbirea vindecării, în pauze, între gargare, se mestecă încet câte o felie de sfeclă crudă.

Bronşită cronică

Următorul preparat ajută şi la vindecarea diferitelor afecţiuni ale aparatului respirator, provocate de răceală, dar şi pentru profilaxia lor.

⇒ Sucul obţinut dintr-un kilogram de sfeclă se amestecă cu 1 kg. miere de albine, 500 ml. vin roşu de casă, 1 pahar de suc de morcov şi 1 kg. de piersici curăţate de sâmburi şi tăiate felii. Se pune totul într-un borcan de sticlă, care se introduce într-un vas cu apă călduţă şi  se fierbe timp 10 – 12 minute pe baie de aburi, după primul clocot. Pe parcurs, se amestecă cu o lingură de lemn sterilizată. Se păstrează în frigider.

♣ Se consumă câte 75 gr. de preparat, dimineaţa, pe stomacul gol, după care se mănâncă o bucăţică de unt. Doza obţinută este pentru o singură persoană. Tratamentul se continuă până la terminarea întregii cantităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *