Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Scăpaţi de disconfortul şi durerea provocată de GUTĂ cu pastă din seminţe de DOVLEAC

Excesul de acid uric în sânge se depune la articulaţii sub forma unor cristale, în loc de a fi eliminat prin rinichi.

Această tulburare a metabolismului acidului uric declanşează guta, însoţită de durere, roşeaţă, inflamarea articulaţiei şi încălzirea ei, deteriorarea cartilajelor şi a articulaţiilor, prezenţa tofilor gutoşi (umflături), localizaţi poliarticular la pumn, mâini, coate, picioare.

Pasta din seminţe de dovleac, un remediu salvator

O cură cu seminţe de dovleac este de mare ajutor bolnavilor de gută, deoarece contribuie la eliminarea excesului de acid uric din organism.

Remediul reduce disconfortul şi durerea, prevenind complicaţiile care pot apărea la nivel articular sau renal.

Mod de preparare

Seara, într-un pahar de apă caldă se adaugă 2 linguri de seminţe decojite, crude, cu pieliţa verde păstrată.

Seminţele de dovleac se lasă în apă, pentru  a se umfla, întreaga noapte. Dimineaţa, seminţele se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu apa în care au stat noaptea. Se obţine astfel o pastă omogenă, care se consumă în timpul zilei.

Administrare

Pasta din seminţe de dovleac se consumă în cură de 10-15 zile. În timpul tratamentului, se renunţă la alcool, mâncare sărată şi iute, condimentată abundent.

seminte-de-dovleac-guta
Pasta din seminte de dovleac, remediu salvator in guta

Dovleac copt

Un alt remediu de ajutor în gută este dovleacul copt. Tratamentul este indicat şi pentru prevenirea pietrelor la rinchi şi combaterea stresului.

Cum se procedează

Se ia 1 dovleac întreg, se spală bine, se usucă prin tamponare cu un prosop de hârtie şi se coace în cuptor. Se curăță de coajă şi seminţe, după care pulpa se pune în borcănele sau alte recipiente şi se păstrează în frigider sau în congelator. Se consumă câte 1-2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă, până la terminarea întregii cantităţi.

Indicatii:

Dacă medicul nu vă contraindică acest lucru, consumaţi cât mai multe LICHIDE  – apă, ceaiuri de plante, sucuri naturale şi orice alte lichide nesărate şi nealcoolice – astfel încât să eliminaţi aproximativ 2,5-3 litri de urină zilnic; acest lucru este posibil dacă beţi circa 250 ml. de lichid la 2 ore , iar seara la culcare mai ingeraţi încă 500 ml.

EVITAŢI alimentele bogate în acid uric: carnea, mai ales cea de animal tânăr (pui, viţel, miel, etc.) şi de vânat, organele (creier, limbă, ficat, rinichi, momiţe), peştele (scrumbii, sardele, heringi, crap, somn) şi fructele marine (scoici, caracatiţa, etc), mezelurile, supele de carne sau oase (inclusiv piftia), cacaua, ciocolata, lintea, mazărea, fasolea, bobul, ciupercile, sparanghelul, conopida, varza, spanacul, nucile, alunele, migdalele.

Vă sunt PERMISE: laptele şi brânzeturile nesărate şi nefermentate, carnea fiartă (de animal adult: vacă, găină, etc) şi peştele fiert (de cel mult 3-4 ori pe săptămână câte 100 gr/zi), ouăle (unul la 2-3 zile), pastele făinoase, orezul, legumele şi fructele în orice cantitate (cu excepţia celor menţionate anterior), grăsimile şi diverse dulciuri în cantitate redusă, mai puţin prăjiturile cu cremă şi foietajele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *