Când mâncăm alimente cu ulei sau unt, cartofi prăjiţi în exces, organismul reţine grăsimea din acestea şi o stochează sub formă de trigliceride.
Trigliceridele sunt o formă de grăsime pe care o întâlnim în organismul nostru. Un nivel de trigliceride mărit peste normal creşte riscul de boli cardiovasculare.
O legătură între colesterol şi trigliceride este dată de ficat. În cazul unei diete bogate în grăsimi, ficatul va spori producţia de colesterol, crescându-i valorile din sânge.
Pentru reducerea nivelului trigliceridelor (şi nu numai), se recomandă următorul remediu natural:
Reţetă pentru scăderea colesterolului şi trigliceridelor
Această reţetă are efecte foarte bune împotriva colesterolului şi trigliceridelor mărite. Totodată, protejează inima şi tratează infecţiile urinare cu efecte supărătoare.
Remediul este recomandat cu succes pentru:
- deblocarea venelor inimii
- aritmie
- angiografie
- evitarea stenturilor
- evitarea by-pass-urilor
- infecţii urinare
- colesterol mare
- ateroame pe carotide
- accident vascular cerebral tranzitoriu (prevenire).
Ingrediente
♣ 1 ceaşcă (200 ml.) suc de lămâie
♣ 1 ceaşcă (200 ml.) oţet de mere organic (fără miere de albine)
♣ 1 ceaşcă (200 ml.) suc de ghimbir – obţinut dintr-o rădăcină de ghimbir cât un cartof mijlociu, dat pe răzătoarea mică, peste care se toarnă 200 ml. apă rece, se lasă 10 minute să se macereze şi apoi se stoarce, obţinându-se 200 ml;
♣ 1 ceaşcă (200 ml.) suc de usturoi (procedaţi la fel ca la ghimbir, cu o căpăţână mare de usturoi care se face mujdei).
Mod de preparare
Cele 4 ceşti (în total, 800 ml.) se pun la fiert, pe foc mic, timp de 45-50 de minute, până rămân 600 ml. Preparatul se lasă să se răcească, după care lichidul se pune într-un borcan de cel puţin 1 litru.
Se adaugă, în continuare, 2-4 ceşti de miere de albine (după preferinţe; poate fi orice fel de miere), se amestecă bine şi se lasă la macerat timp de 48 de ore.
Mod de administrare
Borcanul cu preparat se păstrează pe masa din bucătărie. Se ia, zilnic, dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun, câte 1 lingură (de supă), până se termină preparatul. Durează aproximativ 45-50 de zile.
Înainte de începerea tratamentului şi după terminarea lui, faceţi următoarele analize: colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, trigliceride, glicemie.