Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Sănătatea şi Frumuseţea Pielii Încep Din Interior – Nutrienţi Fundamentali

Anumite elemente nutritive sunt esenţiale pentru sănătatea şi frumuseţea pielii. Una dintre cele mai bune metode de tratare a anumitor afecţiuni cutanate constă în consumul anumitor vitamine, minerale şi alţi compuşi benefici, cu efecte pozitive asupra sănătăţii pielii.

Pentru o piele sănătoasă care să nu necesite ajutor extern, este importantă adoptarea unui regim alimentar echilibrat, care să conţină o varietate de nutrienţi sănătoşi, fundamentali:

Vitamina A regenerează pielea

Vitamina A este un element extrem de important pentru întărirea sistemului imunitar, distrugând orice microorganism nociv, inclusiv virusul cauzator de herpes, gripă sau infecţii strâns legate de apariţia acneei.

Pe lângă o hidratare naturală, vitamina A favorizează regenerarea pielii. Recunoaştem deficiența de vitamina A atunci când pielea este uscată, aspră şi crăpată. Legumele cu frunze verzi, morcovii, spanacul, pepenele galben şi cartoful dulce sunt surse naturale de vitamina A care menţin sănătatea pielii, ajutând, totodată, la regenerarea mucoaselor şi la protejarea sistemului respirator.

Vitamina C produce colagen

Vitamina C contracarează efectele nocive ale expunerii la soare, acţionând prin reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi. Antioxidantul combate cu succes rezultatele nocive ale fumului de ţigară, maşină şi poluare, precum şi ale expunerii la lumina solară.

Mai mult decât atât, vitamina C este responsabilă de producerea colagenului, fiind fundamental pentru piele şi pentru regenerarea sistemului cellular în general: radicalii liberi absorb colagenul şi elastina – fibre ce susţin structura pielii – ajungându-se, astfel, la apariţia ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire.

Vitamina E, scut contra razelor utraviolete

Vitamina E este un antioxidant puternic, reducând efectele nocive ale razelor ultraviolete ale soarelui asupra pielii.

Potrivit cercetătorilor, acest antioxidant reduce riscul deteriorării celulelor în urma expunerii la soare, reducând producția de celule cauzatoare de cancer.

sanatatea pielii
Piele Normala – Piele cu Riduri

Administrate împreună, vitaminele E şi A scad cu aproximativ 70% şansele dezvoltării carcinomului în celulele bazale, cunoscut ca o formă frecventă de cancer de piele. Suplimentarea alimentaţiei cu vitamina E contibuie, de asemenea, la reducerea ridurilor şi implicit la un aspect mai tânăr al pielii.

Omega 3 combat petele de pe piele

Acizii graşi Omega 3 combat inflamaţia şi petele de pe piele, jucând un rol important în regenerarea pielii şi hidratarea sa corectă.

În lipsa oligoelementului Omega 3 pielea ar avea un aspect tern, iar organismul ar deveni vulnerabil în faţa bacteriilor, ciupercilor şi infecţiilor de acest tip.

Siliciul menţine elasticitatea pielii

Siliciul este un mineral care ajută la menţinerea elasticităţii pielii, fiind prezent în muşchi, tendoane, păr, ligamente, unghii, oase şi piele.

În lipsa siliciului, pielea se află în incapacitatea de a produce noi celule într-un ritm corespunzător, ceea ce duce la rezultate deloc plăcute, printre care striaţii, vergeturi, riduri, piele subţire şi fragilă, îmbătrânire prematură.

Zincul grăbeşte vindecarea leziunilor

Mineral fundamental pentru producerea enzimelor, zincul participă la sinteza colagenului şi la regenerarea straturilor de piele.

Joacă un rol important în sistemul imunitar, sinteza proteinelor, ADN-ului, în divizia celulară şi vindecarea rănilor.

La nivelul pielii, zincul este un mineral cu efecte antiinflamatorii, cu rol în îmbunătăţirea structurii proteinelor şi a membranelor celulare, grăbind vindecarea leziunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *