Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Salată digestivă cu SPANAC şi roşii coapte

Salata de spanac este foarte bine tolerată de stomac, iar consumată cât mai des, ajută la detoxifierea amplă a organismului.

Consumată cu roşii coapte, cu ulei de măsline şi nu numai, salata de spanac se transformă într-un preparat extrem de nutritiv.

Prin preparare termică, roşiile îşi sporesc cantitatea de licopen, având astfel o mai mare putere antioxidantă. În plus, uleiul de măsline face ca licopenul (liposolubil) să se asimileze mult mai bine.

Salată de spanac cu roşii coapte

O salată de spanac oferă oricăruia dintre noi o cantitate importantă de vitamine şi minerale.

Ingrediente

  • aproximativ 30 de frunze mici de spanac/baby spinach
  • aproximativ 10 frunze de salată creață sau salată iceberg (optional)
  • 6 roşii mici/cherry
  • 1 castravete
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • un pumn de frunze de busuioc proaspete sau ½ linguriţă busuioc uscat
  • ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare, piper după gust
  • 50 g seminţe de pin coapte (opţional)
Salata de spanac este bogata in fibre care ajuta digestia

Mod de preparare

Se spală foarte bine spanacul şi salata. Salata (optional) se rupe în bucăţi mai mici, iar frunzele de spanac se lasă întregi. Ambele se pun într-un bol mare.

Se stropesc roşiile cu ulei de măsline şi se introduce, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul încins, pentru aproximativ 15 minute. Roşiile se pot felia sau se pot lăsa întregi. O variantă mai rapidă ar fi coacerea roşiilor pe aragaz: se pun roşiile într-o tigaie adâncă, se stropesc cu ulei de măsline şi se acoperă cu un capac.

În bolul cu frunze de spanac şi de salată se adaugă roşiile coapte, castravetele feliat cu tot cu coajă, ceapa verde tăiată mărunt, seminţele de pin coapte.

Înainte ca salata să fie servită, se prepară dressing-ul: se amestecă 1 lingură de ulei de măsline cu sucul de lămâie proaspăt stors, sare şi piper măcinat după gust. Se amestecă bine şi se consumă imediat după preparare.

  • Doar prin consumul unei ceşti, spanacul oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A şi 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optimă de sănătate.
  • O cană de spanac conţine aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate.
  • O cană de spanac conţine peste 337 unităţi din doza zilnică de vitamina A, care protejează şi întăreşte anumite puncte de intrare în corpul uman (membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar şi intestinal).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *