Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ROSTOPASCA tratează rapid problemele legate de DIGESTIE

Rostopasca (Chelidonium majus) are efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice și stimulează secrețiile digestive.

Conform cercetărilor medicului german J.C. Bauman, nu există medicament mai eficient ca rostopască în tratarea problemelor legate de digestie.

În scop terapeutic, de la rostopască se folosește partea aeriană a plantei, adică tulpina, frunzele și florile.

Pulbere de rostopască

Pulberea se obține prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râșnița electrică de cafea.

Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase și reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni, deoarece principiile active se oxidează rapid. Se ia pe stomacul gol.

Diskinezie biliară

Efectele excepționale ale rostopascăi în combaterea tulburărilor biliare, inclusiv a diskineziei, au fost demonstrate de un grup de cercetători români, conduși de dr. Hrişcu A.

Pulberea de rostopască are o eficiență greu de egalat de orice medicament de sinteză. Tratamentul este foarte eficient și pentru prevenirea litiazei biliare.

  • Se ia câte un vârf de cuțit cu pulbere de rostopască, de 3 ori pe zi, la orele 8, 13 și 19. Acest tratament se face vreme de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauză, după care se poate relua.

Migrenă biliară

Cu rostopască, în mai puțin de o oră, bila este drenată, durerile de cap și senzația de greață dispar, la fel ca și sensibilitatea excesivă la zgomote, la lumină și la mirosuri.

Tratamentul se face ocazional, când apar durerile de cap și celelalte simptome specifice migrenei.

  • Se ia 1 linguriță rasă de pulbere de rostopască, pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore.

Constipație

Deși contra constipației se folosesc remediile laxative, adesea problema nu este rezolvată decât pe jumătate cu ajutorul lor, deoarece la mulți bolnavi peristaltismul este foarte redus (intestinul este ‘’leneş’’), diferitele glande implicate în procesul digestiv nu au secreții suficiente sau evacuarea lor este prea lentă.

Din acest motiv este foarte utilă asocierea rostopascăi cu plantele laxative. Tratamentul se repetă până la vindecare.

  • Un vârf de cuțit cu pulbere se ia înainte de masă și se ține sub limbă timp de 10-15 minute, apoi se înghite cu 1 pahar de apă în care au fost lăsate anterior la macerat, de seara până dimineața, 1-2 lingurițe de semințe de in (Linum catharticum).

Digestie lentă, tulburări de asimilație

Rostopasca stimulează procesul digestiv, fiind indicată și pentru îmbunătățirea asimilației anumitor substanțe (vitamine și minerale în special).

Remediul este indicat și ca adjuvant în tratamentul obezității, dispepsiei, anemiei, anorexiei.

  • Se ia sub limbă, înainte de masă, 1 vârf de cuțit de rostopască, combinat cu jumătate de linguriță de pulbere de cimbrișor. Plantele se țin sub limbă timp de un sfert de oră, apoi se înghit cu puțină apă.

Precauții, contraindicații

Rostopasca nu se va administra copiilor, femeilor gravide sau care alăptează. Supradozarea poate provoca gastroenterită, tuse, probleme respiratorii, spasme digestive.

Tratamentul cu rostopască va fi început gradat, cu doze mici, și va fi întrerupt imediat dacă apar simptome cum ar fi greață, inapetență, mărirea în volum a ficatului, colorarea în roșu a urinei ori îngălbenirea corneei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *