Osteoporoza sau ‘’maladia silențioasă’’ este boala osoasă care demineralizează osul, fragilizându-l. Considerată, până nu demult, o stare normală a vârstnicului, osteoporoza este asociată cu compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce înseamnă că osul este mai ușor predispus la fractură în urma unui traumatism, fie el și de mică intensitate.
Despre osteoporoză se cunoaște faptul că afectează peste 40% din femei și 20% din bărbații cu vârste trecute de 50 de ani. Cele mai predispuse la osteoporoză sunt persoanele de sex feminin, într-o proporție de 80% dintre pacienții diagnosticați cu osteoporoză.
Cum se manifestă osteoporoza
Osteoporoza este asimptomatică, în cazul în care nu este complicată cu o fractură. Fracturile prin tasare vertebrală se pot produce pe neașteptate, la eforturi minime, precum strănut, simpla aplecare, ridicarea unui obiect ușor sau rotire.
Cel mai frecvent, fracturile se fac simțite la nivelul regiunii toracice medii inferioare sau lombare superioare. Debutul durerii de spate se produce cu iradiere în lateral și în față, urmând ca aceasta să scadă în intensitate în câteva săptămâni.
Persoanele care au suferit mai multe fracturi se pot confrunta cu deformarea coloanei vertebrale, durere cronică de spate accentuată în picioare și pierderea din înălțime.
Tratamentul osteoporozei
Odată instalată osteoporoza, refacerea masei osoase este imposibilă. Cu toate acestea, există tratamente naturiste care pot ameliora boala, cel cu nucă, miere și ouă numărându-se printre remediile verificate și extrem de eficiente.
![osteoporoza](https://topremediinaturiste.ro/wp-content/uploads/2015/07/lipsa-calciu-coji-oua-31.jpg)
Remediu cu miere, nucă și ouă pentru osteoporoză
Atât persoanele de sex feminin, cât și cele de sex masculin, pot preveni și ameliora osteoporoza, încercând această cură, care va fi repetată de două ori pe an.
- Ingrediente
15 ouă de țară, 15-20 de lămâi, 1 kilogram de miere de albine naturală, 1 kilogram de nucă măcinată, 200 ml. de țuică naturală sau bitter suedez
- Metodă de preparare
Se macină cojile de ouă până la obținerea unui praf (pulbere) și se pun într-un recipient de sticlă. Se storc lămâile, iar sucul proaspăt obținut se adaugă peste cojile de ouă pisate. Recipientul se închide ermetic și se lasă la macerat pe o perioadă de 15-18 zile.
Important de menționat este că maceratul va fi păstrat la loc răcoros și întunecos, fiind amestecat cu o lingură de lemn, o dată la două zile.
Atunci când praful de ouă s-a dizolvat, respectiv, după macerare, se atrecoară amestecul, iar lichidul rezultat se amestecă cu mierea, nucă și alcoolul. Se amestecă ușor până la omogenizarea compoziției și se păstrează la rece, în frigider.
Începând cu a doua zi, maceratul se poate consuma, servind câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, după servirea meselor principale, până la epuizarea produsului. Tratamentul se poate relua după 6 luni de pauză.
Cura este recomandată, totodată, și persoanelor care suferă de demineralizare, decalcifiere, rahitism, boli reumatismale, fracturi sau spasmofilii declanșate de lipsa de calciu.
Precauții
Înainte de a începe un astfel de tratament naturist, este recomandată efectuarea unui test de alergie la produsele enumerate mai sus. De asemenea, dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase este recomandată consultarea medicului specialist, înainte de începerea curei.