Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Remediile cu COADA – CALULUI care pot face minuni pentru FRUMUSEŢE

Coada – calului (Equisetum arvense) este o sursă excelentă de siliciu, mineral ce susţine frumuseţea şi facilitează absorbţia de calciu în organism.

Curele interne şi aplicaţiile externe cu preparate pe bază de coada – calului pot face minuni pentru frumuseţe.

Planta s-a dovedit extrem de eficientă în următoarele cazuri:

Celulită şi vergeturi

  • Cura internă cu macerat la rece

Într-un litru de apă se pun 4-6 linguriţe de pulbere de coada-calului. Se lasă să macereze timp de 10-12 ore la temperatura camerei, după care se filtrează. Se beau 1-2 căni pe zi, în cură de 1 lună.

  • Masaj cu unguent de coada-calului

Se topeşte un pachet de unt la foc mic, într-o crăticioară, iar atunci când începe deja să fiarbă, se adaugă 2 linguri de pulbere de frunze de iederă şi 2 linguri de pulbere de iarbă de coada-calului. Se lasă compoziţia să se răcească până când ajunge în pragul întăririi, moment în care se filtrează prin tifon.

Unguentul obţinut se pune într-un borcan care se păstrează la rece. Se fac zilnic minimum 15 minute de masaj energic (fricţionări, rulări, ciupiri uşoare ale pielii) cu acest unguent, cu puternice efecte anticelulitice.

Unghii

Cura internă cu pulbere de coada-calului întăreşte unghiile, care şi recapătă structura şi culoarea normală. Acest efectul se datorează şi unei mai bune asimilări a calciului de către organism, dar şi siliciului organic din plantă.

  • Se iau 3-6 linguriţe rase, pe stomacul gol, în cure de 1-2 luni.
Coada-calului: planta ce sustine frumusetea

Păr

  • Intern

Pentru întărirea rădăcinii părului, prevenirea subţierii şi a despicării firelor, se iau 3-6 linguriţe rase de coada-calului (pulbere), pe stomacul gol, în cure de 1-2 luni.

  • Extern

Pentru a preveni căderea părului, pentru a reduce mătreaţa şi trata infecțiile micotice şi mâncărimile la nivelul scalpului, se foloseşte ceaiul, pentru clătire:

  • 4-6 linguriţe de pulbere de tulpini mărunţite se macerează timp de 8 ore, într-un sfert de litru de apă, după care se filtrează, iar preparatul obţinut se lasă deoparte. Peste planta rămasă după filtrare se toarnă un sfert de litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească şi se strecoară. În final, se combină maceratul cu infuzia. Preparatul rezultat se foloseşte pentru ultima clătire a părului după spălare.

Exces de sebum la nivelul pielii

Ceaiul de coada-calului (reţeta prezentată mai sus) reglează secreţia glandelor sebacee, putând fi dublat de cataplasme cu coada-calului, puse pe zonele afectate (au efecte antibacteriene şi antiinflamatoare, eliminând acneea şi iritația de la nivelul pielii).

  • Se consumă câte 1 litru de ceai pe zi, în cure de câte 3 luni.

Slăbire

Planta amplifică efectul dietelor, prin mărirea intensităţii proceselor de eliminare pe cale renală şi digestivă.

  • Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi, cu puţin înainte de masă, cel puţin 28 de zile.

Precauţii

Curele cu coada-calului nu vor depăşi durata de 3 luni, urmate de 30-45 de zile de pauză.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *