Originară din Peru și adusă în Europa după descoperirea Americii, fasolea este folosită în scop terapeutic încă de la începutul cultivării ei.
În scop terapeutic, de la fasole se folosesc tecile bine uscate și mărunțite, respectiv cojile în care se dezvoltă boabele, o sursă importantă de aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, triptofan și tirozidină.
Ceaiul din teci de fasole, excelent diuretic
Dacă suferiți de afecțiuni cronice ale rinichilor și căilor urinare, dar și de diabet, consumați ceai din teci de fasole. Capacitatea de a reduce cantitatea de zahăr din sânge, de a purifica organismul de toxine și de a igieniza rinichii și căile urinare, îl transformă într-un diuretic excelent.
Există două posibilități prin care puteți prepara ceaiul din teci de fasole: prin fierbere sau prin macerare.
- Prin fierbere
Adăugați o lingură de teci uscate și mărunțite într-un sfert de litru de apă și lăsați să fiarbă timp de 20 de minute. Filtrați și serviți 2-3 cești pe zi, pe parcursul a 15 minute, administrând înghițituri mici.
Dacă suferiți de diabet, veți servi ceaiul neîndulcit sau îndulcit cu zaharină.
- Prin macerare
Puneți 4 linguri de teci uscate și mărunțite într-un litru de litru și lăsaţi la macerat întreaga noapte (de seara până dimineața).
Dimineața, fierbeți amestecul, până când lichidul scade până la jumătate, filtrați și împărțiți cantitatea rămasă în 2 sau 3 porții. Consumați pe parcursul întregii zile.
Ceaiul de teci elimină toxinele
Tratamentul cu ceai de teci este recomandat și împotriva hidropiziei, acea acumulare de apă în ţesuturi. Consumul de ceai va mari, inevitabil, cantitatea de urină, înlăturând, astfel, excesul de apă din corp. Prin urmare, odată cu apa, toxinele sunt și ele eliminate, purificând organismul.
Puteți consuma ceai de teci pentru ameliorarea durerilor cauzate de reumatism.
Recomandat pentru cistită
În cazul cistitelor, afecțiunilor vezicii urinare, se recomandă ceaiul de teci pentru diminuarea spasmelor și normalizarea urinării. Este indicat spre consum în cazul eczemelor, acneei, erupțiilor cutanate și TBC-ului pulmonar.
Pentru exces de albumină, eczemă, cistite, preparați un decoct din 3 linguri de teci uscate și mărunțite, fierte 20 de minute în 750 ml apă. Acoperiți, lăsați la răcit și beți cantitatea pe parcursul zilei, în 3 porții, dimineața, la prânz și seara.
Păstăile de fasole, eficiente pentru diabet
Diuretice, păstăile de fasole coboară nivelul zahărului din sânge.
Înmuiați 100 de grame de păstăi de fasole tăiate fin, timp de 2 ore, într-un litru și jumătate de apă. Fierbeţi până când lichidul se reduce la jumătate, lăsându-l la macerat întreaga noapte. A doua zi, beți după plac, între mese.
Tonic cardiac
Preparați o tinctură din 20 de grame păstăi uscate și mărunțite, puse în 100 ml alcool alimentar . Lăsaţi la macerat timp de 8 zile. Serviți câte 100 de picături diluate într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi.
Pentru boli de rinichi, tulburări renale
Păstăile de fasole verde s-au dovedit eficiente în tratarea bolilor de rinichi și tulburărilor renale.
Serviți o jumătate de pahar de apă cu suc din păstăi de fasole verde, în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Este foarte buna Teaca de fasole !