Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Protejați-vă de infecţii şi boli cu macerat de MĂCEŞE la rece – de două ori mai eficient decât vitamina C de sinteză

Măceşele deţin recordul în ceea ce priveşte concentraţia ridicată de vitamina C.

Pulpa măceşelor conţine de 50 de ori mai multă vitamina C decât în lămâi şi de 200 sute de ori mai multă decât în mere.

Aceste fructe extrem de valoroase din punct de vedere terapeutic se află la mare concurenţă cu fructele de cătină şi, cu toate că nu au o structură la fel de bogată în principii active, deţin recordul în ceea ce priveşte concentraţia ridicată de vitamina C.

Macerat de măceşe la rece

Maceratul de măceşe la rece valorifică principiile active ale măceşelor mai bine decât infuzia, doarece, prin fierbere, o parte din vitamina C se inactivează. Deşi extracţia substanţei nu este totală, procedeul de macerare la rece păstrează intactă vitamina C.

Mod de preparare

Peste 2 linguriţe (10 gr.) de măceşe uscate şi zdrobite (fără seminţe) se toarnă 1 cană de apă rece. Se acoperă şi se lasă la macerat 24 de ore, timp în care preparatul trebuie amestecat de 3-4 ori. După această perioadă, maceratul se strecoară şi se consumă.

Administrare

Se consumă câte 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 2 săptămâni.

Putem spori puterea energizantă a măceşelor prin îndulcirea licorii cu 1 linguriţă de miere de albine şi adăugarea câtorva picături de suc de lămâie proaspăt stors.

macerat-de-macese
Maceratul de macese alunga infectiile si bolile

Protejează de infecţii şi boli

Vitamina C din boabele de măceşe se asimilează foarte repede în organism, fiind de două ori mai eficientă decât echivalentul ei de sinteză.

De asemenea, în fructe sunt prezente şi alte substanţe valoroase pentru sistmul de apărare al organismului. Este vorba despre vitaminele A şi E, o parte din complexul B şi vitamina K.

Măceşele reprezintă şi un mineralizant de excepţie, deoarece sunt bogate în magneziu, calciu, fier, fosfor, potasiu, seleniu şi zinc.

Toate aceste principii active încurajează formarea anticorpilor, despre care ştim că luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor ce invadează organismul, alungând infecţiile şi bolile.

Precauţii, contraindicaţii

La orice preparat din măceşe se îndepărtează seminţele (fructele fără sâmburi se pot găsi şi în magazinele de tip Plafar). Maceratul de măceşe la rece nu este recomandat în sarcină şi alăptare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *