Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Preparate terapeutice din DOVLEAC

Dovleacul (Cucurbita maxima), folosit ca aliment şi ca leac, conţine globuline (aminoacizi) din care organismul îşi sintetizează anticorpii care luptă împotriva bolilor.

În medicina naturistă, dovleacul este cunoscut drept un explozibil de sănătate, folosit cu succes în tratamentele contra constipației, astmului, helmintiazei, afecţiunilor hepatice şi pentru eliminarea pietrelor din colecist.

Constipaţie

Se dau pe răzătoare 300 – 400 gr. de dovleac crud şi se amestecă cu puţin ulei nerafinat sau cu o lingură de tărâţe cernute prin sită şi prăjite puţin pe tigaia uscată (fără ulei). La final, se adaugă o linguriţă de seminţe de in, proaspăt măcinată.

♣ Acest preparat se consumă zilnic, pe stomacul gol, până la ameliorare.

Astm bronşic

Se dau pe răzătoare 500 gr. de dovleac crud, care se amestecă cu 5 frunze de pătlagină tăiate mărunt, 100 gr. petale de trandafir şi 1 litru de vin roşu sec, natural. Amestecul se pune pe foc mic mic şi se aduce până în punctul de fierbere. Nu se lasă lasă să dea în clocot. Se adaugă 2 linguri miere de albine (organică) , după care se lasă la infuzat sub capac, timp de 24 de ore. Se strecoară şi se stoarce bine.

♣ Din acest preparat se administrează câte 1 lingură, de 5 ori pe zi, timp de 2 – 3 săptămâni.

Helmintiază

Helmintiaza, boală provocată de diferiţi viermi paraziţi intestinali, poate fi tratată prin consumul unei cantităţi de 100 gr. de seminţe de dovleac, decojite şi  crude, care se mestecă lung, iar după o oră se bea o lingură de ulei de ricin.

♣ O astfel de procedură se repetă de 3 ori pe săptămână, timp de 3 – 4 luni.

Eliminarea pietrelor din colecist

Pe lângă faptul că tinctura de dovleac este ideală pentru persoanele cu alergie la produsele apicole sau pentru cele care nu au voie să consume zahăr, acest preparat ajută şi la eliminarea pietrelor din colecist.

dovleac
Dovleacul, leac impotriva bolilor

Se decupează un căpăcel rotund, de mărimea gâtului unei sticle, în partea de sus a unui dovleac de circa 3 kg., care se scoate atent, iar în orificiul obţinut se toarnă 500 ml. de alcool dublu rafinat. Se introduce la loc căpăcelul, se lipeşte cu bandă adezivă în 3 – 4 straturi, pentru a nu se evapora alcoolul şi se lasă la macerat timp de 30 de zile, agitându-se în toată această perioadă de 2 – 3 ori pe zi.

La final, lichidul se toarnă deoparte, dovleacul se curăţă de coajă, iar miezul tăiat se dă prin maşina de tocat sau prin storcătorul de suc, se stoarce bine şi se amestecă împreună cu tot lichidul pus deoparte.

♣ Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 3 – 4 săptămâni.

Afecţiuni hepatice cu dureri

Se strâng 30 – 40 de codiţe de dovleac, care se taie mărunt şi se usucă în cuptorul uşor încălzit. Într-un vas emailat se pun 2 linguri cu vârf de codiţe, peste care se toarnă 500 ml. apă rece. Se pune pe foc mic şi se aduce până la punctul de fierbere. Se ţine în clocot timp de 2 minute, apoi se lasă la infuzat, acoperit, timp de 3 ore. Se strecoară.

♣ Se consumă câte 100 ml. de preparat, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de 2 – 3 luni.

Precauţii şi contraindicaţii

Dovleacul va fi consumat cu precauţie de către persoanele care suferă de balonări şi de cei care se află în perioada acutizării bolilor cronice ale stomacului.

Consumul dovleacului crud este contraindicat persoanelor cu gastrită, cu aciditatea sucului gastric scăzută, cu ulcer gastric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *