Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

PETROLUL LAMPANT – inamicul durerilor şi citostatic natural

Petrolul lampant dublu rafinat (Oleum petrae), gazul lampant sau uleiul de piatră, obţinut în urma distilării ţiţeiului, este un medicament intens folosit în medicina naturistă încă din timpuri străvechi, datorită proprietăţilor sale dezinfectante, cicatrizante, antioxidante, antitoxice, hipocolesterolemiante, vaso – dilatatoare şi antitumorale.

În prezent, în unele sate din România, petrolul lampant încă mai este folosit în tratarea multor boli, precum: reumatism, dureri articulare, în oprirea sângerărilor, dezinfectarea şi cicatrizarea plăgilor, hepatită cronică, ulcer gastroduodenal, parazitoze intestinale, colite, amigdalită, boli de piele (scabie) şi îngrijirea părului.

Utilizat în urmă cu mult timp, pentru iluminat, în lămpile cu petrol, gazul lampant deţine şi proprietăţi terapeutice deloc de neglijat, fiind folosit deseori pentru anumite afecţiuni, printre care:

Căderea părului

1. O reţetă naturistă, verificată în timp, este cea din gaz lampant, oţet de mere, ou şi usturoi, folosită împotriva căderii părului.

Se prepară un amestec dintr-o lingură de petrol lampant, o lingură oţet de mere, 1 ou şi o căpăţână de usturoi pisat. Preparatul se unge pe părul făcut cărări şi se lasă să acţioneze timp de 3 ore, după care se spală cu şampon. Tratamentul cu petrol lampant, împotriva căderii părului, se realizează o dată pe săptămână.

2. O altă reţetă cu rezultate excepţionale împotriva căderii părului este următoarea:

Se prepară un amestec din 200 ml. petrol lampant, 4 ouă, 200 ml. alcool de 90 de grade, 200 ml. ulei de ricin, 200 gr. usturoi pisat, 4 fiole de 5 ml. de vitamina B6 şi 4 linguri sare de mare. Preparatul obţinut se pune la macerat, timp de 2 săptămâni.

Cu acest amestec se frecţionează părul la rădăcină, apoi se lasă să acţioneze timp de 4 – 5 ore. Se spală cu şampon şi se clăteşte cu ceai de rădăcină de brusture sau de urzică. Tratamentul se foloseşte de 2 ori pe săptămână.

Unguent cu muştar şi petrol lampant, contra reumatismului

Un leac vechi, folosit timp de secole pentru a uşura durerile reumatice şi de artrită, şi pentru a reduce umflăturile artritice. Rezultatele sunt adesea remarcabile, îndeosebi în zonele localizate.

Se amestec 225 gr. muştar uscat cu petrol lampant, până când unguentul are consistența unei creme. Înainte de a fi folosit, se păstrează o noapte, la loc cald.

Seara, zona afectată se masează puternic, până când alifia pătrunde complet în piele. Dimineaţa, locul se spală cu apă călduţă. În cazul umflăturilor mari, în timpul nopţii se folosesc bandaje calde. Repetat în mod regulat, tratamentul alungă durerile şi scade umflăturile.

Paraziţi intestinali

Cu petrol lampant pot fi eliminați paraziţii intestinali, în special ascarizii şi oxiurii.

Se administrează 20 de picături de petrol lampant, în puţină miere sau zahăr, dimineaţa, pe stomacul gol, pe o perioadă de 7 zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se poate repeta.

masaj petrol lampant
Petrolul lampant, leac pentru reumatism

Macerat cu petrol lampant şi nuci verzi

Maceratul cu petrol lampant şi nuci verzi este recomandat pentru tratarea contracțiilor musculare, stărilor depresive, dereglărilor endocrine, astmului bronşic, tahicardiei, afecţiunilor sistemului nervos central cu leziuni organice, după chimioterapie antitumorală.

Un borcan se înveleşte în hârtie neagră, se unple cu nuci verzi tăiate mărunt, urmând ca peste ele să se toarne petrol lampant. Se păstrează la rece, timp de 14 zile, după care se strecoară.

Se administrează câte o picătură amestecată cu o linguriţă de miere de albine, pe stomacul gol, după care nu se mai mănâncă nimic tip de 2 ore. Tratamentul se repetă vreme de 7 zile, urmate de o pauză de 2 săptămâni, după care cura se poate relua. Următoarea cură (a treia) se mai poate urma după o pauză de 6 luni. Sunt permise maximum 3 cure pe an.

Doza specificată este valabilă în cazul persoanelor cu greutatea de 60 – 70 kg.

Prevenirea cancerului

Se consideră că petrolul lampant acţionează ca un citostatic natural, prevenind dezvoltarea celulelor canceroase. Cu toate acestea, este contraindicată administrarea sa, înainte de acordul specialistului.

Se ia o linguriţă de petrol lampant în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 6 săptămâni. După o pauză de 3 luni, cura se mai urmează timp de încă 10 zile.

Contraindicaţii

Gazul lampant, administrat intern, este contraindicat persoanelor cu afecţiuni ale sistemului digestiv (colită, ulcer), deoarece produsul atacă flora intestinală.

Totodată, înainte de administrarea produsului, este recomandat acordul specialistului, deoarece utilizarea sa incorectă poate duce la afecţiuni grave.

Petrolul distilat poate fi obţinut de la rafinării.

25 comentarii

  1. Incercati cu cherosen .atentie se amesteca cu cu otet si inca ceva anumite cantitatidaca vreti ma interesez

  2. Se gasea la statiile Petrom ,dar de vreo patru- cinci ani singura rafinarie unde se prelucra s-a inchis….. Adio dar reteyta cu gaz ?

  3. sunt multi ani decand nu se mai gaseste pe piata romaneasca petrol lampant ; pacat si pentru sanatate si pentru cei care inca nu au curent electric ….

  4. Da, se imprastie din abundenta si dupa aia se aprinde. Te scapa de toate, inclusiv de greaua povara a vietii

  5. nici o rafinarie din cele ramasa nu mai produc petrol dublu rafinat, eu am cautat peste tot, daca stie cineva sunt si eu interesata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *