Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cinci cure importante cu ceai din COZI de VIŞINE – rețeta corectă cu care vă puteți trata

Harul vindecător al codiţelor de vişine (Cerasus vulgaris) este confirmat, în prezent, de studiile clinice şi de laborator.

Pedunculii vişinelor conţin flavonoide, substanţe cu o puternică acţiune diuretică şi depurativă, care stimulează suplimentar activitatea rinichilor, reduc inflamația, combat alergiile şi previn bolile cardiace.

Recoltarea şi conservarea cozilor de vişine

Imediat după recoltarea fructelor, cozile de vişine se spală bine, după care se lasă să se scurgă şi se întind într-un strat foarte subţire (nu se suprapun), la soare.

Când cozile devin rigide şi se rup cu un pocnet sec, procesul de uscare este complet. Cozile se păstrează în saci de hârtie, în locuri uscate şi curate.

Cu ele putem prepara infuzie (ceai). Consumată după următoarea reţetă, acesta poate avea rezultate foarte bune în anumite afecţiuni sau boli.

Infuzie combinată din cozi de vişine – Rețetă

Într-un pahar de apă se adaugă 2 linguriţe de pulbere din cozi de vişine (se obţine prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea a pedunculilor uscaţi).

Se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 6-8 ore, apoi se filtrează. Extractul obţinut se păstrează deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe timp de 1 minut, în încă un pahar de apă, apoi se lasă la răcit.

La final, cele două extracte se combină.

Elimină nisipul la rinichi (microlitiază renală)

Cozile de vişine conţin săruri de potasiu, saponozide şi flavonoide care determină o diureză foarte puternică, antrenând şi eliminând sedimentele de mici dimensiuni din rinichi. Astfel spus, infuzia din cozi de vişine este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de microlitiază renală. În cazul persoanelor care au avut pietre la rinichi de mari dimensiuni, cura cu acest remediu vegetal este foarte preţioasă pentru a preveni recidivele.

♣ Se consumă 1 litru de infuzie, zilnic, pe o perioadă de cel puţin 2 săptămâni.

Adjuvant în hipertensiune

Cura cu infuzie combinată din cozi de vişine are efecte diuretice puternice, fiind un excelent adjuvant în hipertensiunea arterială.

♣ Se administrează câte jumătate de litru de ceai, în cură de 30 de zile.

ceai din cozi de visine
Cozile de visine au actiune diuretica

Combate valorile ridicate ale ureei şi creatininei

Ureea şi creatinina, produşi secundari ai metabolimului, pot fi eliminate prin cura cu cozi de vişine.

♣ Se administrează câte 1 litru de infuzie, zilnic, până la atingerea unor valori normale ale analizelor de sânge.

Tratează artrita reumatoidă

În urma studiilor realizate la Universitatea de Medicină din Michigan, Statele Unite, s-a ajuns la concluzia că antocianii, o categorie de substanţe conţinute din abundenţă în codiţele de vişine, sunt de 10 ori mai eficienţi decât aspirina în tratarea durerilor şi inflamaţiilor articulare.

♣ Se consumă 1-2 căni de infuzie, în cure de 40 de zile, urmate de alte 15-20 de zile de pauză.

Adjuvant în infecţiile urinare

Cozile de vişine au efect antiinflamator şi antiseptic, fiind recomandate ca adjuvant în tratamentul infecţiilor urinare – uretrită, cistită, nephrite, pielonefrită.

♣ În acest caz, se prepară un decoct: se adaugă 40 de cozi de vişine la 500 ml. apă fiartă şi se lasă pe foc mic timp de 10 minute; se acoperă, se lasă la infuzat timp de 25 de minute, spoi se strecoară. Decoctul se consumă pe parcursul zilei, timp de 10-14 zile (până la dispariţia simptomelor).

Precauţii şi contraindicaţii

Pentru a preveni deshidratarea care poate apărea în urma stimulării intense a activităţii rinichilor, în timpul curelor cu cozi de vişine se consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi.

Persoanele care au calculi renali de dimensiuni medii şi mari vor cere sfatul specialistului înainte de a urma o cură cu ceai din cozi de vişine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *