Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

O aveţi în casă? LIMBA SOACREI tratează boli şi purifică aerul din locuință

Limba soacrei (Sansevieria) este o plantă decorativă, şi totodată, una dintre cele mai uşor de întreţinut plante de apartament.

Planta vine din vestul Africii tropicale. Vracii triburilor africane o folosesc de secole ca leac  împotriva diverselor boli.

Seva extrasă din frunze era utilizată ca analgezic şi antiinflamator. Cu alte fierturi din plantă tratau bolile parazitare şi ameliorau mâncărimile. Din rădăcini obţineau esenţe împotriva durerilor facerii şi a bolilor femeieşti.

Părţile subterane ale plantei erau considerate energizante, motiv pentru care erau administrate ca supliment alimentar războinicilor tribului.

Otită

Frunzele proaspăt rupte se storc bine. Seva extrasă se încălzeşte uşor la foc mic. Se toarnă în ureche 1 – 2 picături, de 3 ori pe zi, timp de 1 săptămână.

Anexită şi cistită

Se toacă mărunt frunze proaspete de limba soacrei şi se pun într-un recipient de 1 litru, din sticlă închisă la culoare, în proporţie de 1/3 din volumul vasului. În continuare, se completează, până la umplere, cu vodcă.

Preparatul se lasă la macerat, în frigider, timp de 3 săptămâni. Se strecoară printr-un strat triplu de tifon şi se toarnă în acelaşi vas. Se ia câte 1 lingură, de 2 ori pe zi, după masă, timp de 2 săptămâni.

Limba soacrei trateaza boli si purifica aerul din locuinta

Dureri de cap

Rădăcini şi frunze de limba soacrei se taie foarte mărunt şi se lasă la uscat timp de 2 săptămâni. Într-o farfurie mai mică se pune 1 linguriţă din această pulbere, peste care se toarnă câteva picături de ulei şi se aprinde cu un chibrit. Mixtura trebuie să ardă mocnit, fără flacără, scoţând o dâră subţire de fum – inhalat, acesta combate durerile de cap.

Distruge substanţele toxice din aer

Specialiştii care studiază efectele plantelor decorative asupra sănătăţii omului susţin că limba soacrei oferă proprietarilor săi avantajul de a supravieţui în condiţii neprimitoare.

Mai exact, planta este un adevărat as în distrugerea formaldehidelor – substanţe toxice cancerigene care se găsesc peste tot în jurul nostru, în dezinfectanţi, vopsele, în componența materialelor textile, a mobilierului semifabricat.

Creşte rezistenţa la boli

Experţii mai susţin că planta creşte rezistenţa la răceli şi la boli virale. Emană mult oxigen şi ioni negativi, extrem de benefici în:

  • îmbunătăţirea activităţii enzimelor respiratorii;
  • activarea metabolismului;
  • scăderea tensiunii arteriale;
  • întărirea sistemului imunitar.

Pentru ca acest filtru natural să funcţioneze eficient, frunzele plantei trebuie şterse periodic de praf.

Din martie până în august (perioada de creştere), planta se poate uda o dată la 3 zile, iar în perioada latentă se poate uda o dată pe săptămână.

6 comentarii

  1. Doamne, cat sunteti de ignoranti!
    Aceasta planta ESTE Limba Soacrei sau Sabia Regelui!
    Exista si o specie de cactus cu ceasta denumire, nu inte;eg de ce, probabil cineva cu o soacra ff „draguta” a redenumit cactusul Opuntia astfel, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va dati cu cultura de pamant sustinand cu indignare idioata ceva ce nu stiti decat din auzite.
    Mai bine informati-va si p-rofitati de beneficiile acestei plante-minune, si lasati polemica in privinta denumirii ei.
    Offf, unde nu-i cap vai de picioare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *