Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Motivele surprinzătoare pentru care ar trebui să ţinem un ALOE în cameră

Substanţele chimice şi materialele de construcţii, mobila, mochetele, soluţiile de igienizare sau din odorizantele pentru interior pot da aerului dintr-o locuinţă un grad ridicat de toxicitate.

Mai puţin cunoscut este faptul că plantele de apartament pot contracara efectele negative ale poluării aerului domestic.

Printre cele mai eficiente plante de apartament în eliminarea toxicității din aerul locuinţei şi în reglarea umidităţii interiorului se numără şi aloe.

De ce să ţinem aloe în casă

Aloe este o plantă recomandată pentru creşterea nivelului de oxigen din locuinţă. Se spune că un ghiveci de aloe este echivalent cu 9 filtre biologice de aer.

Planta suculentă este o adevărată campioană a purificării aerului din încăpere prin eliminarea formaldehidei, o substanţă cancerigenă care se găseşte în adezivul şi materialele din care sunt fabricate mochetele şi canapelele, şi în mobilierul din semifabricate din lemn.

În plus, aloe elimină şi benzenul din atmosferă, o substanţă folosită  în compoziţia vopselurilor şi a decoloranţilor. Absoarbe dioxidul de carbon şi eliberează în aer oxigen, eliminând chimicale periculoase din mediul interior, care pot cauza probleme respiratorii şi neurologice, precum şi mai multe tipuri de cancer.

Foarte interesant este şi faptul că aloe este un „aparat” de măsurare a poluării din aer – când toxinele ajung în exces, planta începe să aibă pete maro.

aloe-aer
Aloe purifica aerul din incapere

Cultivarea plantei la domiciliu

Aloe este o plantă nepretenţioasă. În perioada de iarnă, aloe se ţine la 12-14 grade Celsius, în locuri luminoase, iar vara, are nevoie de multă căldură, soare şi umezire moderată.

Pentru a creşte mai repede, puteţi folosi îngrăşăminte naturale, însă dacă nu doriţi să îl folosiţi pentru tratamente, puteţi să puneţi îngrăşăminte din comerţ pentru cactuşi.

Plantele tinere se mută în ghivece mai mari şi li se schimbă pământul în fiecare primăvară, iar plantele bătrâne – o dată la 3 ani.

Preferă un sol uşor, astfel că ideal ar fi ca pământul să fie amestecat cu cărbune de lemn şi cu fărâmituri de cărămidă. Pentru drenare, la fundul ghiveciului se pune un strat de pietricele mici sau coji de nucă zdrobite. Deasupra se aşează un strat subţire de rumeguş de lemn stropit cu îngrăşăminte.

În momentul în care rădăcinile plantei vor consuma substanţele nutritive din ghiveci şi vor creşte până la fund, planta va primi un impuls de creştere şi se va dezvolta mai bine.

27 comentarii

    1. Calator Prin Lume nu cred, eu i’am folosit seva pentru oprirea durerilor anumitor rani, efectul a aparut dupa o secunda.

    1. BUNA ZIUA NU ATI DORII VA ROG FRUMOS SĂ-MI VINDEȚI ȘI MIE DOUA GHIVECE CU ALOE VERA DACĂ AVEȚI ASA MULTE ȘI BINEÎNȚELES BUNĂVOINȚA??VA MULȚUMESC ORICUM ȘI DACĂ NU DORIȚI A MI VINDECI RESPECT, OVIDIU

  1. Avem, avem o tufà mare, astuce: ocrengutà din care scot succulent direct pe o ranà sau tàieturà se vindec’a in 48h, verificat

  2. Cele mai eficiente tratamente anticancer si nu numai se fac din extras de aloe cu cat e mai pur acel extras cu atat se vindeca mai rpd pacientul asa ca oameni buna e o planta prietenoasa cu noi toti , iubiti o si invitati o la voi in casa daca puteti si o sa vedeti efectele pozitive in scurt timp.Recomandat ar fi cate un ghiveci in fiecare camera daca puteti.Multa sanatate tuturor.

    1. Bună erau în Lidl sau puteți intra pe internet și găsiți. Prietena mea de pe net s-a cumpărat 2 aloe f frumoase și mari.�

  3. Atentie!Exista mai multe specii de Aloe ,nu tot e bun pt tratamente!Daca nu stii care este cel bun risti sa te otravesti!Cel bun are frunza
    mai lata si infloreste dupa ce atinge varsta la maturitate de 5ani!

  4. Eu personal mi-am tratat doua ulcere la duodiena cu aloe si miere de albine. Cand medicamentele nu-si mai faceau efectul am recurs la tratament naturistic. In fiecare zi, timp de 10 zile, de trei ori pe zi, cu 20-30 min inainte de mese ,spala o frunza, ai taiam spinii si taiata in bucatala de o inbucatura o mancam cu miere. Am multi ani de cand nu ma mai supara stomacul. Slava Domnului.

  5. ACEASTA PLANTA NU ESTE ALOE VERA! Este de la aceiasi familie,dar nu e aloe vera.Asa arata aloe vera ptr.consum.Este f,buna ptr.sanatate,dar aveti grija!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *