Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Miracolul din munţi, care previne INFECŢIILE în organism şi ne protejează de BOLILE cronice

Foarte bogate în tanini şi în flavonoide, merişoarele (Vaccinum vitis idaea), sau afinele roşii, au un efect antiinfecţios extrem de puternic.

Dintre toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi antioxidanţi, ceea ce le transformă într-o adevărată vedetă a fitoterapiei.

Aceste fructe se prezintă cu două însuşiri benefice majore pentru sănătate

1. Previn infecţiile în organism

2. Protejează organismul de boli cronice

La noi în ţară, ‘’afinele roşii’’ se găsesc pe tot lanţul carpatic, dar mai mult în Munţii Apuseni.

Cum le consumăm

⇒ Se consumă maximum 100 gr. merişoare pe zi (se pot şi usca, asemenea stafidelor), în 2 reprize, a câte 50 gr, înainte de masă, în cure de 2-3 săptămâni.

⇒ Se consumă 250 ml. suc de merişoare pe zi, în 2-3 reprize, înainte de masă, în cure de câteva săptămâni.

• Fructele de merişor pot fi păstrate timp de 1 an, în stare perfectă, fără vreo altă intervenţie, întrucât conţin benzoați – varianta naturală şi netoxică a aditivului periculos E 211 (benzoat de sodiu), cu efect puternic conservant. Pentru aceasta, fructele se pun într-un borcan cu apă la temperatură de 10-18 grade Celsius.

Previn infecţiile urinare

Fructele merişorului sunt foarte bogate în tanini – substanţe antibacteriene şi antimicotice – şi în flavonoide – substanţe cu efect antioxidant – utile în tratarea tuturor formelor de infecţii reno-urinare.

Afinele roşii împiedică infecţiile tractului urinar, prin prevenirea atasarii bacteriilor patogene, de exemplu,  E.coli, la pereţii acestuia.

Completează curele de slăbire

Cura cu suc de merişoare poate completa curele de slăbire. Acizii organici pe care îi conţin au proprietatea de a reduce depozitele de grăsime, în doar câteva săptămâni.

Previn boala canceroasă

Un studiu de medicină experimentală, întreprins în Statele Unite, demonstrează că extractele din fructe de merişor au un efect anticancerigen.

Substanţele din compoziţia fructelor împiedică mutaţiile celulare, stopând procesele de malignizare.

Stabilizează glicemia

Merişoarele sunt fructe recomandate ca adjuvant în diabet. Au efecte uşor hipoglicemiante, ajutând la stabilizarea glicemiei.

Previn bolile cardiovasculare

Efectul antioxidant puternic al merişoarelor s-a dovedit foarte eficient împotriva aterosclerozei. Acestea împiedică depunerea grăsimilor pe vasele de sânge şi formarea plăcilor de aterom.

Studiile au indicat o acţiune favorabilă a merişoarelor în metabolismul lipidelor.

merisoare.
Merisoarele contin cei mai multi antioxidanti

‘’Spală’’ rinichii

Flavonoidele şi saponinele, două categorii de principii active din componența fructelor de merişor, au o puternică acţiune diuretică.

Astfel spus, merişoarele ‘’spală’’ rinichii de microlitiază, fiind de un real ajutor pentru eliminarea calculilor mărunţiţi în prealabil.

Previn şi tratează infecţiile respiratorii

Merişoarele au efecte antiinflamatoare, antibiotice şi antivirale, ajutând la eliminarea secrețiilor suplimentare de la nivelul căilor respiratorii (efect expectorant).

Previn şi tratează eficient infecţiile – răceală, tuse, infecţii respiratorii.

Sprijin în bolile reumatice

Merişoarele sunt de un real sprijin pentru organism şi în ceea ce priveşte bolile reumatice.

Antioxidanţii din afinele roşii neutralizează radicalii liberi din organism. Sub acţiunea diuretică, antiinflamatoare şi depurativă, crizele se răresc, inflamația articulaţiilor dispare treptat, acestea recăpătându-şi în bună măsură mobilitatea.

Reduc riscul apariţiei osteoporozei

Pentru că sunt o sursă bogată de calciu, merişoarele, consumate regulat, întăresc sistemul osos şi reduc riscul apariţiei osteoporozei.

Tratează ulcerul gastric şi cariile dentare

Experimentele au demonstrat că proantocianidele acţionează pozitiv atât faţă de Helicobacter pylori, responsabilă pentru ulcerul gastric, cât şi faţă de Streptococcus mutans, responsabilă pentru cariile dentare.

O simplă clătire a gurii cu suc de afine roşii duce la micşorarea coloniei bacteriene de câteva ori.

Precauţii şi contraindicaţii

Aciditatea mare a merişoarelor poate provoca deranj la stomac, diaree sau reflux gastro-esofagian. Tratamentul intern cu merişoare este contraindicat în sarcină, persoanelor care iau medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor din sânge pe bază de warfarină, antidepresive sau opioide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *