Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Mâncare de NĂUT cu SPANAC

Mâncarea de năut cu spanac este un preparat plin de proteine vegetale și fibre, esențiale pentru musculatură, detoxifierea organismului și un tranzit intestinal bun.

Năutul este bogat în vitamine, minerale, proteine, fibre și carbohidrați, și este foarte sărac în calorii.

Spanacul conține clorofilă în cantitate mare, alături de acid folic, vitamina B1, B2, B6, B9, PP, C, E și K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier.

Mâncare de năut cu spanac

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 500 g năut
  • 300 g spanac proaspăt
  • 2 felii pâine integrală (veche de 1 zi)
  • 15 migdale
  • ¼ cană cu sos de roșii
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de rapiță (recomandat) sau de măsline
  • 2 linguri cu oțet de vin roșu
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • piper cayenne măcinat, după gust
  • sare, piper negru măcinat – după gust
  • boia afumată (sau boia dulce), după gust

Cum se procedează

– Năutul se lasă la înmuiat peste noapte, iar a doua zi se fierbe în apă cu sare până când boabele devin moi (între 20 și 40 de minute, în funcție de tipul de năut). Se păstrează deoparte.

– Într-un wok sau o tigaie încăpătoare se încălzește ușor uleiul (aproximativ 2 linguri). Se adaugă frunzele de spanac și se lasă pe foc câteva minute, până când se înmoaie ușor. Se păstrează deoparte.

– Se adaugă din nou puțin ulei în tigaie, adaugându-se în el (în uleiul încălzit) feliile de pâine integrală curățate de coajă și tăiate în cuburi, precum și migdalele crude. Se lasă pe foc până când ingredientele devin maronii și crocante.

– Se adaugă, în continuare, usturoiul tocat mărunt, chimenul, piperul cayenne și piperul negru. Se amestecă timp de câteva minute, până când usturoiul devine maroniu la exterior.

– Se adaugă aceste ingrediente în vasul unui blender, se toarnă oțetul de vin roșu și se pulsează până la obținerea unei paste mai groase.

– Pasta rezultată se pune din nou în tigaie, adaugându-se în ea boabele de năut și sosul de roșii. Se amestecă ușor și se adaugă puțină apă. Se adaugă și spanacul. Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, după care se asezonează cu sare și piper.

– Înainte de servire, se toarnă peste mâncarea de năut cu spanac un fir de ulei de măsline și se presară boia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *