Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

MĂCEȘELE îmbunătățesc IMUNITATEA afectată serios de curele cu ANTIBIOTICE. Cum trebuie luate

Antibioticele de sinteză, prescrise în tratarea infecțiilor cauzate de bacterii, nu sunt lipsite de efecte adverse.

Spre exemplu, cei care iau astfel de medicamente se confruntă cu episoade frecvente cu diaree. Antibioticele distrug atât bacteriile rele, cât și pe cele bune, perturbând astfel echilibrul florei intestinale.

Aceasta duce inevitabil la scăderea imunității organismului.

De asemenea, antibioticele pot cauza reacții alergice precum urticarie, crize de astm sau chiar șocuri anafilactice.

Măceșele și tratamentul cu antibiotice

În timpul administrării antibioticelor de sinteză și încă o perioadă de 10 zile după terminarea acestui tratament, este foarte utilă o cură cu măceșe (Rosa canina).

Terapia cu măceșe are ca efect îmbunătățirea imunității – care este destul de serios afectată de curele, mai ales repetate, cu antibiotice – prevenirea reacțiilor alergice la aceste medicamente, refacerea florei intestinale normale.

Mai mult decât atât, în acest context, merită amintit și faptul că tratamentul cu măceșe, corelat cu cel cu antibiotice, ajută la eliminarea mult mai rapidă a infecțiilor bacteriene.

Macesele imbunatatesc imunitatea afectata de curele cu antibiotice

Cea mai bună variantă de administrare a măceșelor, în acest caz, este sub formă de infuzie, preparată astfel:

Infuzie de măceșe

Într-un sfert de litru de apă se adaugă 3-6 linguri de pulbere de măceșe (fără semințe) și se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care lichidul se filtrează.

Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă un sfert de litru de apă, vreme de 2 minute, după care se lasă să se răcească.

În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se aproximativ jumătate de litru de infuzie, care se administrează pe parcursul zilei.

Observație

În timpul preparării este bine ca extractele să nu intre în contact direct cu metalul din strecurătoare (se recomandă strecurătorile de plastic sau tifonul), din vase (cele mai bune sunt cele de sticlă) sau din oale (vor fi preferate cele teflonate), metal care va cataliza oxidarea vitaminelor.

Măceșele ridică imunitatea

Măceşele se remarcă prin conținutul ridicat în vitamina C, care alături de vitaminele A, B1, B2, PP, vitamina K, pigmenți carotenoidici, flavonici și săruri minerale, formează o polivitamină naturală de excepție.

Vitamina C din măceșe se asimilează foarte repede în organism și este de două ori mai eficientă decât echivalentul ei de sinteză.

Toate aceste principii active ȋncurajează formarea anticorpilor care luptă împotriva virușilor și bacteriilor ce invadează organismul, alungând infecțiile și bolile.

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *