Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Macerat din Coajă de Ou și Miere Împotriva Lipsei de Calciu

Atunci când organismul este privat de consumul produselor lactate, apar carențele de calciu, care conduc la apariția hipocalcemiei, acea scădere a concentrației plasmatice a calciului sub 8,8 mg/dl sau scăderea calciului ionic sub 1 mmol/l.

Esențial pentru funcționarea normală a celulelor, calciul este vital pentru stabilitatea membranară, mineralizarea osoasă, intervenind în contracția și relaxarea muscular, ca de altfel, și în procesul de coagulare a sângelui.

Simptomele hipocalcemiei

Manifestările hipocalcemiei sunt caracterizate prin tulburări digestive, printre care, balonări, colici abdominale violente sau dificultăți de deglutiție, precum și prin tulburări neuropsihice – modificarea excitabilității neuromusculare (amorțirea mâinilor și furnicături, crampe, contracții musculare spontane) -€“ sau senzația nejustificată de lipsă de aer.

Dieta, esențială pentru buna absorbție a calciului

În ceea ce privește doza zilnică de calciu, variază de la o persoană la alta, de aici și recomandarea analizelor medicale înainte de începerea unei diete pentru suplimentarea calciului.

Pentru o absorbție și utilizare cât mai corespunzătoare a calciului de către organism, este necesară completarea dietei cu alimente bogate în vitaminele A, C și D, magneziu (morcovi, măceșe, citrice, legume).

Vitamina D accelerează absorbția de calciu din tractul gastro-intestinal, fapt pentru care un deficit al acesteia poate duce la starea precară a nivelului de calciu.

Coaja de ou, cea mai bună sursă de calciu

Bogate în calciu natural, cojile de ou reprezintă o formă echilibrată de microelemente, ușor de digerat și de  absorbit în organism.

Doar din coaja unui ou de mărime medie se poate obține o linguriță de pulbere, în care se găsesc 800 mg. de calciu elemental și alte 27 de microelemente care contribuie la buna funcționare a organismului.

coji oua
Coji de Oua

Macerat din coji de ouă și miere contra lipsei de calciu

Unul dintre preparatele clasice, ușor de preparat și cu excelente rezultate împotriva lipsei de calciu este maceratul din coji de ou și miere de albine

În acest caz, este important ca maceratul din coji de ouă să fie preparat doar din ouă biologice, de țară, sau cu certificare BIO și din miere de albine organică sau bio.

Pentru eliminarea oricărui reziduu de pe coajă, cele 4 ouă fierte se spală foarte bine, se decojesc, păstrându-se, în același timp, pielița din interior. Odată curățate, cojile se lasă la uscat, după care se sfărâmă, pentru ca apoi să fie transformate în pulbere cu ajutorul unei râșnite de cafea.

Peste praful obţinut se adaugă o cantitate egală de miere, se amestecă bine și se lasă la macerat într-un recipient din sticlă, timp de o săptămână. Se administrează câte 1 linguriță dimineața, cu 20 de minute înaintea micului dejun.

Macerat din coji de ouă cu miere și lămâie

O altă variantă de macerat împotriva lipsei de calciu este cel din coji de ouă, miere și lămâie.

O parte de praf de coji de ouă se amestecă cu 2 părți de miere și o parte de suc de lămâie proaspăt stors sau vin alb.

După ce s-a omogenizat bine, amestecul se lasă la macerat într-un recipient din sticlă închisă la culoare, timp de o săptămână, în frigider sau la loc întunecos și răcoros. Se iau câte 3 linguri pe zi, diluate cu puțin ceai, suc natural sau apă, cu 20 de minute înaintea meselor principale. Copiilor li se vor da 2 lingurițe în fiecare zi.

Cura se va ține pe o perioadă de 2-4 săptămâni, cu pauză de 1-2 săptămâni, după care poate fi reluată, la nevoie, însă doar cu acordul medicului. Persoanele în vârstă vor reduce doza la jumătate.

Această cură este interzisă diabeticilor și este recomandată, în mod deosebit, în cazul insuficienței paratiroidiene, osteoporozei, paradontozei, tulburărilor de creștere, fracturilor cu dificultăți în sudarea oaselor, sarcinii și alăptării.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *